2 lokale banker på kulsort liste

2 lokale pengeinstitutter får bundplacering i en oversigt over de mest levedygtige banker i Danmark. Ekspert spår dem ikke store chancer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Andelskassen J.A.K. Slagelse og Vordingborg Bank er i voldsomt store vanskeligheder.

Sådan lyder konklusionen i en analyse fra Niro Invest, som Børsen offentliggør i dag.

Her er de 2 pengeinstitutter placeret på henholdsvis en næstsidsteplads og en fjerde-sidsteplads på en oversigt over de mest levedygtige danske pengeinstitutter.

Alvorlige problemer

Analysen bygger på 21 faktorer hentet i bankernes årsregnskaber, og at ligge placeret så lavt på listen er et tegn på alvorlige problemer.

- Pengeinstitutterne i bunden af analysen har det fortsat meget svært, og er i fare for at forsvinde fra landkortet som selvstændige pengeinstitutter, siger Nicholas Rohde til Børsen.

Historisk er det et meget dårligt tegn at ligge nederst på listen. På 10 over dårligste i 2010 findes de 6 ikke i dag. Blandt dem var Max Bank i Næstved. Tilsvarende var gældende for listen i 2011, hvor Spar Lolland var på listen.

På den sorte liste finder man også Sparekassen Faaborg, der netop nu er ved at blive købt af Sparekassen Sjælland. Sparekassen Sjælland ligger selv placeret som nummer 53 ud af 79 pengeinstitutter på listen.