Elever trætte af lockout: Vi vil undervises

I lockoutens tredje uge rammer konflikten nu flere hundrede elever og kursister.

Tema: Da lærerne blev smidt ud af skolen - den store lærerkonflikt i 2013
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13. dag i lockouten blev en dag med stor betydning for de elever, der i maj skulle have afsluttet deres uddannelse som pædagogiske assistenter. I dag fik de at vide, at de ikke kan komme til eksamen i næste uge. Dermed kommer de ikke til at afslutte deres uddannelse den 30. maj, som ellers var meningen.

-  Nu har det varet i tre uger, hvor man ikke har kunnet foretage sig noget som helst.  Det er vildt frustrerende ikke at kunne sige til sig selv og sine forældre, hvornår man er færdiguddannet, siger Katrine Grønholt, der læser til pædagogisk assistent.

200 elever på SOSU Sjælland har nu fået udsat deres uddannelse på ubestemt tid.

Hundredvis bliver berørt

Efter tre uger med aflyste eksaminer og hundredevis af uafsluttede uddannelser - er det ikke kun eleverne, der er berørt af situationen.

- Det er vi meget kede af. Vores mål som uddannelsesinstitution det er at give eleverne en rigtig god uddannelse og få dem afsluttet. Og det kan vi ikke på nuværende tidspunkt, siger Torben Jano, der er Uddannelsesdirektør på SOSU Sjælland.

Kursister rammes

Både i Slagelse - men også på Sydhavsøerne har konflikten sat sine spor. På CELF kommer det nu til at gå ud over kursister på AMU-kurser 

-  Indtil videre har vi måtte sende brev ud til cirka 100 kursister og fortælle dem, at deres kurser er udsat  indtil locukouten den hører op, og vi ved ikke, hvornår vi kan gennemføre kurserne, det kommer an på, hvor lang tid lockouten varer, siger Carsten Eriksen, der er Uddannelses – og Kursuschef på CELF.

Manglende ferie

Eleverne kan risikere at miste deres sommerferie - de frygter selv, at deres fremtid står på spil

-   Jeg kan ikke gå ud at søge et arbejde, når jeg ikke ved, hvornår jeg er færdig med min uddannelse, siger Ditte Bagge, der også skulle have afsluttet sin uddannelse som pædagogisk assistent.