Wichmann klar til at klage over karantæne

Den tidligere FC Vestsjælland spiller Kristoffer Wichmann er klar til at klage over de yderligere 6 måneders karantæne, han netop har fået for matchfixing.

Tema: Da fodboldspiller spillede på egne kampe
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere FC Vestsjælland-spiller Kristoffer Wichmann, som allerede er i gang med en karantæne for matchfixing, er klar til at appellere til DBU's appeludvalg, skriver Ritzau.

Torsdag idømte Dansk Boldspil-Unions (DBU) disciplinærudvalg ham et halvt års tillægskarantæne og en bøde for at spille på yderligere 3 kampe, han selv var udtaget til.

- Jeg har spillet på 4 kampe. 2 på sejre og 2 på uafgjort kombineret med sejr til mit eget hold. Jeg har fået 1 års karantæne og en bøde på 55.000 kroner. Det taler for sig selv, siger Kristoffer Wichmann til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Det her bliver appelleret. Det er bare ærgerligt, at det skal appelleres inden for DBU-regi igen, siger Kristoffer Wichmann.

Ude resten af året

DBU idømte tidligere på året Wichmann karantæne for matchfixing for spil på egen kamp. Den karantæne udløber 30. juni. Med onsdagens tillægssanktion er Wichmann udelukket fra al dansk fodbold fra 1. juli og frem til 31. december 2013.

Den nye karantæne kommer, efter at Wichmann siden den første sag er afsløret i at have spillet på udfaldet af yderligere 3 kampe, han selv var udtaget til for FC Vestsjælland i maj 2010 samt i maj og juni 2012.

Det drejer sig om FC Vestsjællands kamp mod Skive 6. maj 2012 med 3 væddemål med en samlet indsats på 5100 kroner og mod Hobro 2. juni 2012 med 3 væddemål med en samlet indsats på 14.500 kroner.

Spillede på uafgjort

I begge tilfælde var det med kombinationer på uafgjort.

Desuden drejer det sig om kampen mod Frem tilbage til den 24. maj 2010 med ét væddemål med et indskud på omkring 10.000 kroner.

Wichmann var indskiftningsspiller uden at komme på banen i de to førstnævnte kampe i 2012, men han spillede hele kampen mod Frem i 2010.

DBU fik kendskab til den seneste sag 18. januar og dermed mere end 14 dage inden afgørelsen i den første sag.

/Ritzau/