¨

Venstre vil have regeringen ind i Wichmann-sag

Foto: TV ØST

Venstre vil have regeringen ind i den aktuelle sag om matchfixing i dansk fodbold alvorligt.

De aktuelle sager om matchfixing i dansk og international fodbold er fundamentalt set meget farligere for legitimiteten i elitesport end alle dopingsager tilsammen.

Sådan lyder det fra partiet Venstre, efter at DBU mandag gav seks måneders karantæne til FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann.

- Jeg mener, at regeringen hurtigst muligt bør reagere og tage initiativer på såvel nationalt som internationalt plan, siger Venstres idrætsordfører, Martin Geertsen.

Danmark skal gå forrest

Han peger på at give politiet bedre efterforskningsmuligheder, at Danmark - som på dopingområdet - går forrest i den internationale bekæmpelse af matchfixing og endelig, at regeringen ser nærmere på, om reglerne for at spille på sportsbegivenheder er, som de skal være.

- Jeg synes, det er en skændsel, hvis idrætsfolk doper sig. Men langt værre er det, hvis vi på forhånd ikke ved, om et resultatet er fixet på forhånd. Det er meget kritisk for vores tro på, at det, vi ser på skærmen eller på stadion, rent faktisk er en kamp og ikke et spil for galleriet, siger Martin Geertsen.

Ifølge Venstres idrætsordfører er matchfixing så alvorligt et problem, at det risikerer at ryste grundvolden i elitesportens legitimitet.

- Derfor er matchfixing det idrætspolitiske problem, som vi må tage mest alvorligt i disse år, mener Martin Geertsen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App