Strammere regler efter matchfixingsag

Danske Spil har strammet op på sine procedurer og regler efter den meget omtalte matchfixingsag, som omhandler FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann.

Tema: Da fodboldspiller spillede på egne kampe
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Matchfixing blev for alvor en del af dagsordenen i dansk idræt, da Dansk Boldspil-Union (DBU) tildelte FC Vestsjællands anfører Kristoffer Wichmann et halvt års karantæne for matchfixing.

Sagen handler om, at Wichmann skal have spillet flere tusinde kroner på sin egen klubs kamp samt en anden kamp.

Debatten om sagen og det øgede fokus på matchfixing har fået Danske Spil til at kigge på, om man griber problemet rigtigt an.

Strammere regler for oddssættere
Blandt andet vil organisationen fremover være helt sikker på, at ingen ansatte, der har forbindelse til et bestemt hold, arbejder med at sætte odds på kampe i samme række, som holdet spiller i.

- Vi har været listen over ansatte igennem og spurgt ind til deres tilhørsforhold, så vi er helt sikre på, at der ikke er interessekonflikter, siger Jens Aaløse, der er administrerende direktør hos Danske Licens Spil.

Danske Spil er blevet kritiseret for at have en person på lønningslisten, som ud over at vurdere styrkeforholdene mellem klubberne i kvindernes 1. division har fungeret som træner for Hadstens hold i samme række.

Aftalen med træneren er af samme årsag ikke blevet fornyet, og spilleselskabet har også skærpet kravene til sine ansatte på en anden front.

Ingen odds hos arbejdsgiveren
I forvejen må ingen af Danske Spils oddssættere lave væddemål hos deres arbejdsgiver eller hos konkurrenterne. Nu bliver reglen dog strammet yderligere op.

- Vi har skærpet reglen, så man heller ikke må spille poker eller andre spil, og vi har understreget, at der er nultolerance på området. Overtrædelse medfører, at man ikke længere er ansat hos os, siger Aaløse.

Han har samtidig konstateret, at den seneste tids debat om matchfixing har været med til få politikernes øjne op for problemet både herhjemme og i EU.

KaranWichmann spiller igen
Kristoffer Wichmann har anket sin karantænesag til DBU's appeludvalg, men her afventer man resultatet af politiets efterforskning, før man behandler sagen.

Derfor er karantænen også ophævet, indtil der er truffet beslutning i appelsagen, hvorfor Wichmann har lov til spille med hos FC Vestsjælland, der kæmper med om oprykning til Superligaen.

      /ritzau/