Nykøbing-spiller dømt for matchfixing

Fodboldspiller Mikkel Bruun fra 2. divisionsholdet i Nykøbing FC er blevet dømt for matchfixing, fordi han i efteråret spillede på sejr til sit eget hold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fodboldspilleren Mikkel Bruun fra Nykøbing FC i Nykøbing Falster er blevet idømt 1 spilledags karantæne og har fået en bøde på 1000 kroner for at have spillet på en af sit eget holds kampe.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse. Dommen er ifølge DBU den første mod en fodboldspiller i Danmarks Idrætsforbunds (DIF) matchfixingnævn.

Nykøbing FC-spilleren Mikkel Bruun spillede 100 kroner på kampen mod Avarta i 2. division øst den 27. oktober sidste år. Nykøbing FC vandt kampen 3-1, og Mikkel Bruun, der medvirkede i de første 73 minutter af kampen, hentede en gevinst på 824 kroner.

Erkendte væddemål

En anonym skriftlig henvendelse om gevinsten til DBU's og DIF's fælles hotline mod matchfixing fik DBU til at indlede en undersøgelse.

- På et møde med sikkerhedschef Henrik Kjær Jensen den 12. november erkendte Mikkel Bruun overtrædelsen af regulativet, idet han havde indgået væddemålet sammen med sin bror, skriver DBU i pressemeddelelsen.

- 3 dage før indgåelsen af væddemålet havde han deltaget i det informationsmøde i sin klub, som DBU gennemførte som led i fodboldforbundet seneste matchfixingkampagne i mere end 100 klubber sidste efterår, hvor spillerne blev orienteret om reglerne og herunder forbuddet mod spil på egne kampe.

- DIF's Matchfixingsekretariat vurderede i lighed med sikkerhedschef Henrik Kjær Jensen, at det var et skærpende forhold, at spilleren indgik væddemålet kun 3 dage efter, at han og holdet havde modtaget specifik information fra DBU om reglerne, herunder om forbuddet mod spil på egen konkurrence, skriver DBU.

Af mildere karakter

Når straffen kun blev på en enkelt kamp, skyldes det blandt andet følgende faktorer:

- Matchfixingnævnet har i sin kendelse bemærket, at den foreliggende overtrædelse af regulativet er af mildere karakter.

- Nævnet lægger herved vægt på, at indklagede har spillet et beskedent beløb, at han har spillet på sejr til eget hold, og at han har spillet på en kombination af flere kampe, hvor egen kamp således ikke har været eneafgørende for udfaldet af spillet, skriver DBU.

Wichmann dømt sidste år

4. februar sidste år blev den tidligere FC Vestsjælland-spiller Kristoffer Wichmann ligeledes dømt for at have spillet penge på sit holds kampe. I første omgang blev han idømt en bøde på 25.000 kroner og et halvt års karantæne fra fodbold.

Karantænen blev sidenhen forkortet med 5 uger.

/ritzau/