¨

Ny straf til Kristoffer Wichmann

Foto: TV ØST

Den tidligere FC Vestsjælland spiller Kristoffer Wichmann er idømt yderligere et halvt års karantæne og en bøde for at spille på egne kampe.

Fodboldspilleren Kristoffer Wichmann er af Dansk Boldspil-Unions (DBU) disciplinærudvalg idømt et halvt års karantæne og en bøde for at spille på yderligere 3 kampe, han selv var udtaget til.

Tidligere på året idømte DBU ham karantæne for matchfixing for spil på egen kamp. Den karantæne udløber 30. juni, men nu får Wichmann en tillægssanktion, så han udelukkes fra al dansk fodbold fra 1. juli og frem til 31. december 2013.

Det skriver RItzau.  

Spillede på uafgjort

Den nye sag vedrører også overtrædelse af DBU's regler om matchfixing. Karantænen kommer, efter at Wichmann siden den første sag er afsløret i at have spillet på udfaldet af yderligere 3 kampe, han selv var udtaget til for FC Vestsjælland i maj 2010 samt i maj og juni 2012.

Det drejer sig om FC Vestsjællands kamp mod Skive 6. maj 2012 med 3 væddemål med en samlet indsats på 5.100 kroner og mod Hobro 2. juni 2012 med 3 væddemål med en samlet indsats på 14.500 kroner.

I begge tilfælde var det med kombinationer på uafgjort.

Spiludbyder advarede Wichmann

Desuden drejer det sig om kampen mod Frem tilbage til den 24. maj 2010 med 1 væddemål med et indskud på omkring 10.000 kroner.

Wichmann var indskiftningsspiller uden at komme på banen i de 2 førstnævnte kampe i 2012, men han spillede hele kampen mod Frem i 2010.

DBU fik kendskab til den seneste sag 18. januar og dermed mere end 14 dage inden afgørelsen i den første sag. Det skete, da en repræsentant for spiludbyderen Ladbrokes kontaktede DBU's sikkerhedschef, Henrik Kjær Jensen, med dokumentationen på spillet på de 2 kampe i 2012 under en international konference om matchfixing i Rom.

Fortsatte i kærestens navn

I de første 2 tilfælde har spillet været foretaget fra Kristoffer Wichmanns konto i navnet "kwichmann". Det fik med udbyderens kendskab til Kristoffer Wichmann firmaet til at kontakte ham telefonisk for at gøre ham opmærksom på, at spil på egne kampe var en overtrædelse af DBU's regler om matchfixing.

Wichmann reagerede ved at stoppe med at indskyde penge på egne kampe fra denne konto.

Men cirka 4 uger senere blev der igen spillet på FC Vestsjællands kampe fra samme IP-adresse som den tidligere konto "kwichmann", men denne gang via en konto oprettet i et andet navn, angiveligt identisk med Wichmanns kæreste.

Uacceptabelt spil

Efter en henvendelse til en anden spiludbyder, Betfair, fik DBU i februar bekræftet, at Wichmann tilbage i maj 2010 også havde spillet på én af sine egne kampe hos dette firma.

Formand for DBU's disciplinærudvalg, advokat Jens Hjortskov, var med til at tildele Wichmann yderligere et halvt års karantæne for at have spillet på kampe, han selv var udtaget til, og han kalder Wichmanns spil uacceptabelt.

- Spil på egne kampe - uanset om det er på sejr - skaber tvivl om, hvorvidt en fodboldspiller kan have andre motiver end de rent sportslige, når han går ud og spiller den pågældende kamp. Den tvivl hos fodboldens mange interessenter - holdkammerater, trænere, klub, tilskuere og fans, sponsorer, spiludbydere og pressen - er uacceptabel for vores sport, siger Hjortskov til unionens hjemmeside.

Wichmann har mulighed for at anke dommen til DBU's appeludvalg inden for 14 dage.

Her er hovedpunkter i sagen:

  • 4. februar idømte DBU Kristoffer Wichmann seks måneders karantæne for matchfixing.
  • DBU's disciplinærudvalg fandt det bevist, at Wichmann via stråmænd havde spillet for mindst 9000 kroner på sejr til sin egen klub.
  • Kristoffer Wichmann besluttede sig omgående for at anke afgørelsen til DBU's appeludvalg.
  • FC Vestsjælland suspenderede Wichmann, mens sagen kørte i appelsystemet.
  • 28. februar overdragede DBU sagen til politiet for at få undersøgt, om der var begået strafbare forhold.
  • Wichmann erkendte i interview med Jyllands-Posten 2. april, at han havde spillet penge på kampe, han havde været involveret i, men han afviste at have deltaget i matchfixing.
  • FC Vestsjælland efterkom 2. april et ønske fra Wichmann om at ophæve spillerens kontrakt, da han var påvirket af sagen. Wichmann nåede dermed ikke at spille kampe for FC Vestsjælland i foråret.
  • 13. maj nedsatte DBU's appeludvalg straffen med fem uger, så den løber til og med 30. juni. Kristoffer Wichmann skal desuden betale en bøde på 25.000 kroner.
  •  27. juni idømte DBU's disciplinærudvalg Wichmann en ny karantænestraf på seks måneder samt en bøde på 30.000 kroner. Straffen er givet for yderligere spil på kampe, Wichmann selv var involveret i tilbage i 2012 og 2010.

/Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App