Appeludvalg nedsætter Wichmanns karantæne

FC Vestsjællands tidligere forsvarsspiller Kristoffer Wichmann får nedsat sin karantæne med 5 uger. Det har DBUs appeludvalg mandag besluttet.

Tema: Da fodboldspiller spillede på egne kampe
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Boldspil-Unions (DBU) appeludvalg nedsætter Kristoffer Wichmanns karantæne for matchfixing med 5 uger, idet han har spillet på sejr til sit eget hold.

Oprindeligt blev Wichmann tildelt en karantænestraf på et halvt år for at have spillet på egen kampe, da han spillede for 1. divisionsklubben FC Vestsjælland.

Det skriver Ritzau.

Bøde på 25.000 kroner

Selv om Wichmann nu kan se frem til 5 ugers kortere straf, skal han til gengæld betale 25.000 kroner i bøde for sin forseelse, da det er imod DBU's regler at spille på egne kampe.

Bøden svarer ifølge DBU til størrelsen af det beløb, Wichmann har spillet for samt den tilsigtede gevinst, og selv om den samlede straf nu betyder nedsat karantæne, synes den 31-årige forsvarsspiller, at den er i overkanten.

- Jeg synes, det er en meget hård straf. Jeg havde større tillid til appeludvalget. Jeg er blevet dømt for at spille på egne kampe, så det har ikke noget med matchfixing at gøre. Der har aldrig tidligere været så hård en straf, og jeg kan ikke se, hvorfor jeg skal dømmes hårdere, end folk der har spillet mod deres hold, siger den tidligere FC Vestsjælland-spiller, Wichmann til bold.dk.

DBU var tilfreds

Wichmann blev 4. februar idømt et halvt års karantæne for minimum 18 spil på kampen BSF-FC Vestsjælland onsdag den 31. august 2011, hvor han blev skiftet ind efter 56 minutter.

Han ankede imidlertid kendelsen fra DBU's disciplinærudvalg til DBU's appeludvalg, der nu kommer med afgørelsen af sagen.

DBU oplyser, at unionen i begyndelsen af april "med tilfredshed" kunne konstatere, at Wichmann i en række interviews valgte at tilstå de forhold, han var blevet dømt for godt 2 måneder tidligere.

Som en tilståelsessag

Han frafaldt dermed påstanden om frifindelse, men opretholdt den del af anken, der handlede om strafudmålingen på et halvt års karantæne.

- DBUs appeludvalg har på den baggrund behandlet anken som en ren tilståelsessag, forklarer DBU på sin hjemmeside.

Appeludvalget er kommet frem til, at "sanktionen på et halvt års karantæne burde nedsættes, idet de pågældende spil har været på sejr til eget hold".

Muligvis nye sager

Wichmanns karantæne løber nu frem til og med 30. juni i stedet for 5. august, som den oprindelige strafudmåling lød på.

Mandag kom det frem i Ekstra Bladet, at Wichmann muligvis har begået flere ulovlige handlinger og spillet på, at hans eget hold både skulle spille uafgjort og vinde over Skive og Hobro i foråret 2012.

Kan anke

DBU vil dog ikke bekræfte eksistensen af den nye matchfixing-sag mod Wichmann.

Appeludvalgets afgørelse kan ankes til Danmarks Idrætsforbunds (DIF) appeludvalg inden for de kommende 4 uger.

Wichmanns karantæne løber nu til og med 30. juni.

/Ritzau/