ZBC sender 47 elever hjem - studietur blev afbrudt på grund af coronasmitte

To skoleklasser fra HHX, ZBC Næstved får afbrudt deres studietur i Seattle. Det sker, efter flere elever har boet hos en værtsfamilie med coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag slutter en studietur brat for to skoleklaser fra HHX, ZBC Næstved. De er nemlig på vej hjem til Danmark på grund af frygten for corna-smitte.

Under studieturen i Seattle, USA, har to elever boet hos en værtsfamilie, hvor faren nu er blevet testet positiv for coronavirus. 

Ingen elever eller lærere viser tegn på smitte, men de rejser alle hjem til Danmark i dag. Myndighederne vil sætte de to elever i karantæne efter hjemkomsten, og ZBC har bedt alle andre deltagere på studieturen om at blive hjemme i 14 dage.

quote To af eleverne har været i en familie, hvor faren havde lungebetændelse, som har vist sig at være corona

Michael Kaas-Andersen, direktør på ZBC

- Det, der er tilfældet, er, at de har været på studietur, hvor de har været indkvarteret privat to og to. To af eleverne har så været i en familie, hvor faren havde lungebetændelse, og det har så vist sig, at det var corona, siger Michael Kaas-Andersen, direktør på ZBC, til TV2 ØST.

Sender alle 47 elever hjem til Danmark

Direktøren for ZBC understreger dog, at ingen elever eller lærere viser tegn på smitte. 

- Så kunne vi ikke forsvare at have dem derover længere. Så kunne vi selvfølgelig havde nøjes med kun at sende de to elever hjem, men dertil kommer så, at alle de studieture, vi skulle på, var aflyst på grund af deres foranstaltninger med corona, så derfor gav det ingen mening, siger Michael Kaas-Andersen.

Derfor er alle 47 elever fra de to klasser og tre lærere nu på vej hjem. 

- For en sikkerhedsskyld arrangerer vi undervisningen, så de kan bliver undervist hjemme, indtil sundhedsmyndighederne fortæller os, hvad der skal ske.

Eleverne undervises hjemmefra 

Direktøren fortæller, at de har taget kontakt til den hotline, som Sundhedsstyrelsen har oprettet i forbindelse med coronavirus, men at de ikke har kunnet anbefale noget.

- Vi spurgte, hvad vi skulle gøre, og det kunne de ikke give os svar på, siger Michael Kaas-Andersen.

Nogle vil måske mene, at det er lidt drastisk at sende alle elever i karantæne?

- Vi holder ikke nogen i karantæne. De arbejder hjemmefra. Vi er ikke læger, og vi kan ikke sende nogle i karantæne. De arbejder hjemmefra, indtil vi hører, hvad myndighederne siger. Hvis de siger, der ikke er nogen grund til det, ryger de ind ligeså snart, vi har fået den besked, siger Michael Kaas-Andersen.

Vi vil være ekstra forsigtige

Eleverne rejste til USA den 2. marts, inden Udenrigsministeriet rådede til at vise ekstra forsigtighed i USA og resten af verden. Eleverne skulle have været afsted i to uger. De to pågældende elever blev isoleret straks efter, at faderen i værtsfamilien blev testet positiv for coronavirus.

ZBC er i tæt kontakt med både elever og forældre.

quote Vi er ekstra forsigtige af hensyn til de medarbejdere og elever, der går på vores skole i Næstved

Michael Kaas-Andersen, direktør på ZBC

Der har kun været få hundrede tilfælde af coronavirus i USA, hvor der bor over 320 millioner mennesker. ZBC følger generelt udviklingen i forhold til coronavirus tæt og retter sig efter myndighedernes anbefalinger.

- Her har vi bare syntes, at vi skulle være ekstra forsigtige af hensyn til de medarbejdere og elever, der går på vores skole i Næstved. Der vil vi ikke skabe unødige bekymring.

- Indtil vi ved, hvad sundhedsmyndighederne siger, så arbejder de hjemme, og så følger vi de anvisninger, der er. Det kan være, de kun arbejder hjemme en dag, og så er de tilbage i skole igen. Det er ren forsigtighedsprincip, siger. Michael Kaas-Andersen.

Opdateret