Send billeder og video - hvordan ser din hverdag ud i et lukket Danmark?

De næste to uger vil Danmark være lukket ned og have mange mennesker, der arbejder hjemmefra. Send gerne video eller billede fra din hverdag til os.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark er på den anden ende. 

I skrivende stund er 785 danskere bekræftet smittet med coronavirus. Det oplyser Sundhedsstyrelsen fredag formiddag. Det er en stigning på 11 personer fra torsdag.

For at mindske udbredelsen af coronasmitten bliver store dele af den offentlige sektor lukket ned de kommende to uger. Skoler, daginstitutioner, videregående uddannelser og andre offentlige institutioner holder lukket 

Det betyder hjemmearbejde for mange - både voksne, børn og unge. 

Men hvordan foregår det? Er det lige nemt i alle erhverv? Og hvordan bevarer man koncentrationen, når børnene også er sendt hjem?

Hvordan ser din hverdag ud i disse dage med corona-truslen hængende over os alle? 

Det vil vi gerne se på TV2 ØST, så send gerne billeder, video eller andet til os på redaktionen her eller via redaktion@tv2east.dk.

Anbefaler at blive hjemme

Myndighederne opfordrer også til at undgå offentlig transport i myldretiden, al flytrafik fra de røde områder er lukket ned, og Udenrigsministeriet har ændret rejsevejledninger, så der nu er røde zone i Kina, Østrig og Sydkorea.

Resten af verden er såkaldt 'orange område'. Fredag eftermiddag blev der holdt pressemøde i Udenrigsministeriet, som nu fraråder alle unødvendige rejser.

- Budskabet til danskerne er både klart, enkelt og alvorligt. Man skal lade være med at rejse ud, medmindre det er absolut nødvendigt. Er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt, siger Jeppe Kofod i en uddybende pressemeddelelse.

De mange nye tiltag og udmeldinger fra de offentlige myndigheder får størstedelen af danskerne til at holde sig hjemme.

Opdatering
Clock13. mar 2020, kl. 16:00
Artiklen er opdateret med nye rejsevedjledninger fra Udenrigsministeriet, som nu fraråder alle unødvendige rejser.