Virtuel ginsmagning er et hit: - Det er stukket helt af

- Det er stukket helt af, siger initiativtageren Benedikte Lennert Christensen fra Holbæk. 285 deltager ved fredagens første digitale ginsmagning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en fantastisk gin. Meget mild, meget blød, meget rund gin.

To herrer i jakkesæt og fine skjorter står bag en bar i Holbæk og udøser af deres store viden om gin. Oppe på bardisken står flere flasker linet op. Det er fredag, dagen byder på ginsmagning.

- Det er jo ginnen, vi er kommet for, og det er ginnen, vi skal smage her i aften, siger den ene. 

quote Jeg har pakket og pakket og pakket kasser med gin

Benedikte Lennert Christensen, Vault of Spirits i Holbæk

De snakker ud i et tomt lokale uden publikum. De står i stedet hjemme ved køkkenbordet og mikser de samme drinks og kan se mændene via livestream.

Enkelt koncept

Ginsmagningen foregår nemlig virtuelt på Facebook.

En idé tænkt frem af Benedikte Lennert Christensen fra virksomheden Vault of Spirits i Holbæk. Som mange andre selvstændige bliver hun i disse coronatider tvunget til at tænke kreative tanker for at overleve. 

- Og så kom jeg simpelthen på virtuel ginsmagning, siger hun. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Ginsmagningen bliver livestreamet på Facebook.
Ginsmagningen bliver livestreamet på Facebook. Foto: Privatfoto

Fredag aften foregår det første arrangement for alle interesserede, men allerede om eftermiddag blev ideen skudt i gang med en fredagsbar for en privat kunde.  

Konceptet er enkelt: Før ginsmagningen bliver kasser med ingredienser og alkohol sendt ud til deltagerne, som så kan lave deres drinks i fællesskab med de andre på nettet, når eksperterne går på.

Overvældende interesse

Benedikte Lennert Christensen har allieret sig med Oliver Bonde Hjort fra Skælskør, der driver The Dry Fruit Company. Korsør virksomheden fra 2018 sælger dehydrerede frugtskiver til drinks, holder foredrag og laver ginsmagninger.  

- Vi er vant til at holde masser af smagninger, men vi er ikke vant til at stå og lave ping-pong mellem hinanden, uden at der er nogle, der lytter...

- … Det er der jo så alligevel. Det er en meget anderledes fornemmelse og faktisk ret sjovt, siger Oliver Bonde Hjort.

Og interessen har ifølge Benedikte Lennert Christensen været overvældende.

- Det er stukket helt af. I mandags lukkede jeg kasse nummer 285 og sendte ud i landet. Jeg har pakket og pakket og pakket kasser med gin, siger hun og oplyser, at der indtil videre er planlagt endnu en virtuel ginsmagning samt en romsmagning.