¨

Ved midnat strammes reglerne for grænsehandel - her kan der stadig shoppes

Der kan stadig handles i Bordershoppen på trods af rejserestriktioner i Tyskland. Foto: Scandlines BorderShop

Selvom Danmark ved midnat til lørdag strammer for rejseanbefalingen til Tyskland, så er det stadig muligt at handle over grænsen i Tyskland. 

Selvom Danmark fra og med midnat strammer anbefalingerne for ind og udrejse af Danmark til blandt andet Tyskland, så betyder det ikke, at man ikke længere kan sejle til Tyskland og handle i grænsehandelsbutikkerne som eksempelvis Bordershop. 

De skærpede regler for Tyskland gælder nemlig ikke for delstaten Slesvig-Holsten.  Det betyder, at færgerne mellem Rødby-Puttgarden ikke rammes af de skærpede regler. 

Det oplyser Scandlines til TV2 ØST. 

- Slesvig-Holsten er ikke underlagt de skærpede regler, og derfor kan man også sejle over og handle i eksempelvis Bordershop helt som normalt, siger kommunikationschef Anette Ustrup Svendsen fra Scandlines til TV2 ØST. 

Rostock i orange zone

En anden historie gælder dog for de rejsende til Rostock fra Gedser. Rostock ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, der er omfattet af den danske rejseanbefaling. Den er farvet orange - det vil sige, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til området.

Scandlines sejler dog fortsat som normalt til Rostock, og Bordershop vil også holde åbent i byen. 

- Vi forholder os ikke som trafikoperatør til, om man har et anerkendelsesværdigt rejseformål. Det er en myndighedsopgave. Men vi er i hvert fald rigtig glade for, at rejser til Slesvig-Holsten foreløbig ikke er omfattet af restriktioner, siger Anette Ustrup Svendsen, der kalder den skærpede corona-udvikling for rigtig trist. 

Også ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland vil det indtil videre være muligt at handle over grænsen, da disse også ligger i Slesvig-Holsten. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App