Værested får støtte under coronakrise: - Det betyder ovelevelse

80 projekter har modtaget pemge fra Velliv Foreningen. Pengene skal styrke den mentale sundhed under coronakrisen. Cafe Stevnen har fået livsvigtig støtte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange steder kradser coronakrisen, også i foreninger, organisationer og sociale væresteder.

Derfor har Velliv Foreningen, der er hører under pensionsselskabet Velliv, oprettet en akutpulje på 10 millioner kroner, der skal gå til mental sundhed.

quote Det betyder overlevelse. Så det betyder rigtig meget for mange af vores borgere

Rikke Ackermann, daglig leder, Cafe Stevnen

Et af de projekter, der modtog det maksimale beløb på 50.000 kroner, var det sociale værested Cafe Stevnen i Store Heddinge på Stevns, der til dagligt bliver drevet af Rikke Ackermann.

- Jeg tænkte, at det var løgn. Jeg tænkte wow. Det havde jeg slet ikke ture tro eller håbe på, så jeg blev bare mega glad, siger hun til TV2 ØST.

Pengene falder på et knastørt sted. Nedlukningen af store dele af Danmark under coronaepidemien betyder, at værestedets genbrugsforretning er lukket ned, og stedet derfor ikke har nogen indtjening, der kan betale for driften af stedet.

- Det betyder overlevelse. Så det betyder rigtig meget for mange af vores borgere, som kommer på Cafe Stevnen.

Pengene skal gå til daglig drift af stedet, men også til at købe mad til trængte borgere.

- Vi fik 50.000 kroner. Det lyder for mange mennesker som pebernødder. Men for os gør hver 100 kroner en forskel.

Penge til stesscoach og karriererådgivning

I alt har Velliv Foreningen givet støtte til flere end 80 projekter. Et af de andre projekter, der har modtaget penge er Stresscoach Tina Nielsen fra Næstved. Hun driver TN Coaching, tilbyde virksomheder stresscoaching til medarbejdere.

Gennem projektet kan medarbejdere i lokale virksomheder i Næstved og omegn få to timers stresscoaching. Projektet er blandt andet er målrettet de udfordringer, der kan være i forbindelse med coronakrisen med nye arbejdsformer, ensomhed og bekymringer.

TN Coaching har modtaget 37.500 kroner fra Velliv Foreningen.

Et andet projekt fra regionen er Intojob, der har modtaget 50.000 kroner i støtte. Her kan medarbejdere, der er opsagte eller fyringstruede på grund af coronakrisen ringe ind og få en individuel telefonkonsultation og få vejledning af en karriererådgiver.

Flere end 80 ansøgninger er blevet imødekommet, men der er stadig penge tilbage i akutpuljen, og man kan stadig nå at søge. Du kan læse mere om Vellivforeningens akutpulje her.

Var nødt til at åben igen

Som meget andet, lukkede Cafe Stevnen ned den 11. marts efter Statsminister Mette Frederiksens pressemøde. Det betød, at stedet brugere ikke længere havde deres faste mødested.

quote Det er med til, at jeg tror på, at vi kommer igennem det

Rikke Ackermann, daglig leder, Cafe Stevnen

- Jeg havde kun været hjemme i tre dage, hvor jeg blev kontaktet af de første mennesker i byen, der gjorde opmærksom på, at én gik grædende rundt, og en anden havde det svært.

Derfor har styregruppen bag stedet nu lavet det, de kalder et omsorgsvindue, hvor borgerne i nogle timer hver dag kan komme forbi til en snak og en kop kaffe.

Hvis Cafe Stevnen ikke havde fået pengene, var der stor risiko for, at stedet ville lukke. Nu håber Rikke Ackermann, at stedet snart kan åbne, så stedet kan køre videre.

- Vi er ikke home free overhovedet. Men det har været en stor hjælp, og det er med til, at jeg tror på, at vi kommer igennem det.