Uventet travlhed i sommerhusområde - corona giver kunder i butikken

Danskerne strømmer ud af byerne og søger mod landets sommerhuse. Det giver travlhed for blandt andre brugsuddeler Jesper Brøgger på Tuse Næs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Personalet i Dagli'Brugsen Tuse Næs ved Isefjorden har travlt i disse dage.

Corona-krisen har med myndighedernes opfordring til at søge væk fra tætbefærdede områder fået mange til at søge ud i landets sommerhuse.

Det giver kunder i butikken hos brugsuddeler Jesper Brøgger.

quote Det er plus plus. Den almindelige fastboende bliver på Tuse Næs, og sommerhusgæsterne er her også

Jesper Brøgger, brugsuddeler, Dagli'Brugsen Tuse Næs

- Det er plus plus. Den almindelige fastboende bliver på Tuse Næs, og sommerhusgæsterne er her også. Der ingen rejser til udlandet eller nogen steder, så der er rigtigt tryk på butikken lige nu, siger han til TV2 ØST.

Jesper Brøgger har oplevet en omsætningsfremgang på 60 procent, siden coronakrisen satte ind, men brugsuddeleren er klar til at håndtere de mange kunder.

På lageret er der varer fra gulv til loft og en tidligere medarbejder er kaldt ind for at dække timer.

Fortrøstningsfuld brugsuddeler

Situationen er usædvanlig, men Jesper Brøgger er ikke i tvivl om, at de nok skal håndtere det.

- Hvis folk bruger deres sunde fornuft og laver en ordentlig indkøbsseddel hjemmefra og lader os få de varer hjem, vi skal have hjem, så er jeg ikke i tvivl om, vi kommer hele vejen igennem den her, lyder budskabet fra brugsuddeleren i Dagli’Brugsen Tuse Næs.

Situationen er usædvanlig, men Jesper Brøgger er ikke i tvivl om, at Dagli'Brugsen Tuse Næs nok skal håndtere det. Her er der blandt andet lavet sikkerhedsafstandslinjer i køen til kassen.
Situationen er usædvanlig, men Jesper Brøgger er ikke i tvivl om, at Dagli'Brugsen Tuse Næs nok skal håndtere det. Her er der blandt andet lavet sikkerhedsafstandslinjer i køen til kassen. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

10.000 på vej til Odsherred

Blandt de mange, som har forlagt storbyen til fordel for højt til himlen og grønne udsigter, er sommerhusejerne Jeppe Knudsen og Max Mogensen, som allerede har været i deres sommerhus i over en uge.

De bor til daglig i en lejlighed i hjertet af København, men grundet coronakrisen skal de arbejde hjemmefra. Derfor har de taget parrets sommerhus på Tuse Næs i brug.

- I København havde vi kunnet sidde og kigge over på nogle kraner på den anden side af gaden. Det er også fint, men vi er taknemmelige for at kunne komme ud at få noget luft, forklarer Jeppe Knudsen.

- Bare det at kunne kigge ud af vinduet og se noget grønt, er noget andet end at sidde inde i en lejlighed, supplerer Max Mogensen.

Jeppe Knudsen og Max Mogensen er nogle af dem, der har forladt deres københavnerlejlighed til fordel for et sommerhus i Nordvestsjælland.
Jeppe Knudsen og Max Mogensen er nogle af dem, der har forladt deres københavnerlejlighed til fordel for et sommerhus i Nordvestsjælland. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

Ifølge udlejningsbureauet Feriepartner Odsherred ventes 10.000 flere gæster at lægge vejen forbi sommerhusene i Odsherred Kommune i en periode.