Travlhed i byggemarkederne - coronakrisen sætter fuld fart i hjemmearbejdet

Det gode vejr, ansatte, der er sendt hjem, og aflyste aftaler har sat gang i en masse hjemmearbejde. Det mærker man i landets byggemarkeder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solen skinner. Mange danskere har fået aflyst deres planer og er blevet opfordret til generelt at holde sig hjemme.

Den kombination har sat skub i en masse hjemmearbejde, og det mærker man til hos Jem & fix i Tølløse.

- Når solen kommer frem, så får folk lyst til at gå i haven og komme ud at gøre tingene selv, siger Per Risum Rauer, butikschef for Jem & fix i Tølløse og tilføjer:

- Så skifter de havemøbler ud, de skal lige have sået nyt græs, vasket terrasse og plankeværk af for alger og måske malet. Altså de almindelige ting, folk tænker på, når foråret trænger sig på.

Kunderne kommer over hele dagen

Per Risum Rauer oplever, at kunderne for tiden kommer ud over hele dagen, til forskel fra tidligere år.

- Jeg tror det er en fordel, at kunderne kommer i lind strøm, siger han og tilføjer:

- Fordelen for os er, at det giver os mulighed for at give dem bedre betjening, og vejledning i at tage handsker på, spritte af og passe på hinanden.

- Når solen kommer frem, så får folk lyst til at gå i haven og komme ud at gøre tingene selv, siger Per Risum Rauer, butikschef for Jem & fix i Tølløse
- Når solen kommer frem, så får folk lyst til at gå i haven og komme ud at gøre tingene selv, siger Per Risum Rauer, butikschef for Jem & fix i Tølløse Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Generelt oplever butikschefen også, at kunderne er gode til at holde afstand, også når de spørger ekspedienterne til råds.

Vil tænke mere over hygiejne

I disse dage tænker man hos Jem & fix i Tølløse en del mere over hygiejnen end ellers.

- Til hverdag går vi ikke ud og vasker hænder en gang i timen og spritter af ved kassen efter hver kunde, siger Per Risum Rauer, som dog peger på, at det kunne godt blive noget, man gjorde mere af også for eftertiden.

- Der findes jo også influenza, siger han.

Corona fremrykker planer

En af dem, som har lagt vejen forbi Jem & fix, er Line Gundersen fra Bukkerup ved Tølløse. Hun og familien har netop købt hus, så der er nok at gøre.

Artiklen fortsætter under billedet

- Alt er blevet aflyst, vi har lidt mere tid sammen, og vejret er dejligt. Hvis der ikke havde været corona, havde vi nok ventet lidt og først kommet i gang for alvor med det til påske, fortæller Line Gundersen.
- Alt er blevet aflyst, vi har lidt mere tid sammen, og vejret er dejligt. Hvis der ikke havde været corona, havde vi nok ventet lidt og først kommet i gang for alvor med det til påske, fortæller Line Gundersen. Foto: Jacob Bagge - TV2 ØST

- Vi skal ind for at købe planter og jord og måske også lidt andre småting til haven. Vi er for nyligt flyttet i hus, og haven skal laves om, og det er et godt tidspunkt at gå i gang, siger hun og tilføjer:

- Alt er blevet aflyst, vi har lidt mere tid sammen, og vejret er dejligt. Hvis der ikke havde været corona, havde vi nok ventet lidt og var først kommet i gang for alvor med det til påske.

Får det bedste ud af det

Bjarne Eie fra Tølløse er i gang med at udvide carporten. Havde det ikke været for en uventet hjemsendelse fra jobbet i København, så havde det projekt måttet vente til påskeferien.

- I begyndelsen var det lidt mærkeligt at holde ferie uden at have fortjent det, men man finder på noget at lave og prøver at få det bedste ud af det, siger han.

Bjarne Eie fra Tølløse er i gang med at udvide carporten. Havde det ikke været for en uventet hjemsendelse fra jobbet i København, så havde det projekt måttet vente til påskeferien, siger han.
Bjarne Eie fra Tølløse er i gang med at udvide carporten. Havde det ikke været for en uventet hjemsendelse fra jobbet i København, så havde det projekt måttet vente til påskeferien, siger han. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Byggemarkederne er bare et af de steder, hvor man oplever at alting for tiden er anderledes end det plejer.

Som TV2 ØST tidligere har fortalt, så har også de små lokale butikker i landets sommerhusområder oplevet en usædvanlig travlhed.