Særligt termometer og egen læge skal sikre byggeriet af den nye Storstrømsbro mod corona

Konsortiet bag byggeriet af den nye Storstrømsbro har indført en række retningslinjer for at holde coronavirus på afstand.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke alt, coronavisrus kan sætte en stopper for.

Mens mange lige nu arbejder hjemme, er der er stadig fuld gang i regionens største anlægsprojekt.

200 medarbejdere arbejder lige nu på at bygge den nye Storstrømsbro - men selvom medarbejderne stadig kører på arbejde, er hverdagen forandret.

quote Vores medarbejdere bliver trygge, når vi har en læge

Charlotta Magni, HR-ansvarlig, Storstrøm Bridge Joint Venture

Det første, der møder de ansatte, når de skal på arbejde, er et termometer. Alle der går ind på byggepladsen skal nemlig have taget deres temperatur for at sikre, de ikke har feber.

- Det er for at sikre ingen kommer ind med for høj temperatur, og så har vi alle aftalt, at hvis man har symptomer, så skal man blive hjemme, fortæller Charlotta Magni, der er HR-ansvarlig hos Storstrøm Bridge Joint Venture.

Artiklen fortsætter under videoen.

 
 
Foto: Tina Holst Mortensen - TV2 ØST

Derudover har Storstrøm Bridge Joint Venture ansat en læge som konsulent tilknyttet byggeriet. Han skal især være bindeled mellem de udenlandske medarbejdere og det danske sundhedsvæsen.

- Vores medarbejdere bliver trygge, når vi har en læge, der kan navigere og kender alle retningslinjerne fra det danske sundhedssystem, siger Charlotta Magni.

Er allerede ramt af corona

På trods af retningslinjer har byggeriet af Storstrømsbroen ikke helt undgået at få besøg af den velkendte virus. Det oplevede Toke Larsen, der arbejder på byggeriet.

quote Vi skulle hjemsendes og testes, inden vi måtte komme på arbejde igen

Toke Larsen

- Vi var et hold, der arbejdede på et skib, vi skulle læsse af. Men så var der en af vores kollegaer, der blev testet positiv for corona, fortæller han og fortsætter:

- Derfor havde vi en læge på pladsen, der meget hurtigt sagde, at vi skulle hjemsendes og testes, inden vi måtte komme på arbejde igen.

Artiklen fortsætter under billedet.

De nye retningslinjer giver Toke Larsen en tryghed, når han går på arbejde.
De nye retningslinjer giver Toke Larsen en tryghed, når han går på arbejde.
Foto: Tina Holst Mortensen - TV2 ØST

Derfor blev 11 kollegaer til den danske medarbejder, der var smittet med corona, sendt hjem.

Selvom de 11 medarbejdere efterfølgende blev testet negative for corona, påvirkede hjemsendelsen det projekt, de ansatte arbejdede på – nemlig en kæmpe flydekran.

Lige nu forbereder Storstrøm Bridge Joint Venture sig på næste fase, hvor fundamenterne til de 48 bropiller skal sejles ud med en særlig flydekran.

- Den (red. flydekranen) er mere eller mindre altafgørende, fordi fundamenterne er det, der holder hele broen oppe, siger Marinus Meijer, der er byggeleder for marineprojekter.

Den coronasmittede medarbejder betød, at samlingen af flydekranen blev forsinket med cirka en uge. Men det var ikke første gang, projektet med flydekranen blev forsinket. Tidligere manglede de materialer fra Italien, der har været hårdt ramt af corona.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan begynder hverdagen for alle ansatte, når de møder på arbejde.
Sådan begynder hverdagen for alle ansatte, når de møder på arbejde.
Foto: Tina Holst Mortensen - TV2 ØST

Forsøger at undgå forsinkelser

Corona retningslinjerne er derfor vigtige for både at beskytte medarbejdere og undgå eventuelle forsinkelser af det kæmpe anlægsprojekt.

quote Jeg er glad for de laver tiltag, der kan mindske smitten

Toke Larsen

- Vi tænker, at vi som firma skal gøre, alt vi kan for at undgå smitte. Især for at vores medarbejdere kan komme trygt på arbejde, siger Charlotta Magni.

Og netop tryg føler Toke Larsen sig, når han møder ind på arbejde.

- Jeg er glad for de laver tiltag, der kan mindske smitten, i stedet for bare at lade som ingenting og få arbejdet gjort, siger han.

 
 
Foto: Tina Holst Mortensen - TV2 ØST