Tartelet med rabarber vinder genåbningsdyst af hotel på Lolland

Flere kendte kokke var med i konkurrencen udtænkt af Claus Meyer, der markerede genåbningen af Hotel Saxkjøbing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tarteletter i massevis og en stribe forskellige bud på fyldet lød fejringsmenuen på, da Hotel Saxkjøbing grundlovsdag genåbnede efter coronavirussen.

Genåbningen bestod af en konkurrence om at lave den bedste tartelet. Ideen er blevet udtænkt af kokken Claus Meyer fra Hotel Saxkjøbing og foreningerne The Little Apple og 4990 Sakskøbing.

- På den ene side er det en konkurrence, på den anden side er det en måde at samle byen og egnen omkring en genåbning af Sakskøbing by og Saxskjøbing hotel. En coronasikret fejring af foråret og livet i al dens skævhed og al dens vanvid, siger Claus Meyer.

Blandt deltagerne var blandt andet de kendte kokke Umut Sakarya, Claus Holm og Casper Sobczyk, mens også lokale kunne troppe op med en kurv med hjemmelavede tarteletter. Og de fremmødte kunne afprøve eksotiske tarteletter med blandt andet rejefyld og kogt kanin.

Artiklen fortsætter under billedet.

Umut Sakarya (tv.) ejer blandt andet restauranten Guldkroen i København. 
Umut Sakarya (tv.) ejer blandt andet restauranten Guldkroen i København.  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Vindertarteletten blev derimod en med rabarber lavet af Inge Pilt Hansen fra Sakskøbing.

- Jeg tænkte: De andre ville nok komme med de mere traditionelle tarteletter som høns i asparges, så jeg prøvede at tænke på noget andet og tænkte på årstiden og rabarber, siger hun.

Arrangementet er blevet støttet med 25.000 kroner af Guldborgsund Kommune.