Stort anlagt glasmuseum må udskyde åbning og øjner millionunderskud

Ligesom landets andre museer er Holmegård Værk præget af coronavirussen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Museum Sydøstdanmark og Næstved Kommune må på grund af coronavirussen udskyde åbningen af glasmuseet Holmegård Værk.

Museet til 125 millioner kroner skal vise kunsthåndværk og industrihistorie og vil blandt andet byde på Nordens største glassamling i form af 42.000 stykker Holmegård Glas og verdens største samling af Kählerkeramik. 

Det skulle have åbnet den 2. maj.

- Som alle andre danskere følger vi med i, hvilke udmeldinger myndighederne kommer med, men det bliver i hvert fald ikke den 2. maj, vi åbner, siger Thorbjørn Kolbo, ejendoms- og udstillingschef på Museum Sydøstdanmark.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

Millionunderskud før åbning

40 ud af 95 medarbejdere er blevet sendt hjem og får dækket 75 procent af deres løn gennem statens hjælpepakker. Alligevel står museet med et stort underskud, allerede inden dørene er slået op.

- Vi kigger ind i et driftunderskud på 3,5 millioner kroner – men det kan jo nå at blive mere, for ingen af os ved, hvornår museer og kulturinstitutioner får lov til at åbne igen, siger Thorbjørn Kolbo.

Han håber, at Holmegård Værk og resten af Danmarks museer kan åbne før sommerferien. Sker det ikke, tegner han et dystert billede.

- Bliver åbningen udskudt til efter ferien, tør jeg ikke tænke på, hvilken situation landets museer står i. Så er det rigtig alvorligt, siger han.