Storcenter genåbner med ekstra vagter for at sikre afstand mellem kunderne

Pile på gulvene og flere vagter end normalt har været med til at sikre en god genåbning for Næstved Storcenter, som har været lukket siden 18. marts.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For første gang i 54 dage kunne butikkerne i Næstved Storcenter i dag slå dørene op. Men det var ikke uden store forudgående forberedelser – herunder ikke mindst opmålinger af butikkerne – at kunderne igen kunne bydes velkommen.

quote Vi har sat ekstra vagter på, som holder ekstra øje i gangene.

Alida Christiansen, centerdirektør, Næstved Storcenter

- Alle butikker er blevet målt op på ny, og så har vi fået udregnet deres salgsareal, så vi ved, præcist hvor mange kunder der må være i hver enkelt butik, fortæller Alida Christiansen, centerdirektør for Næstved Storcenter.

- Vi kan se, at folk er gode til at holde afstand og tage deres forholdsregler. Det er vi rigtig glade for.

Tre gange så mange vagter

Der må være i alt 729 kunder ad gangen i centeret. Denne grænse har man ikke været i nærheden af at ramme i dag, fortæller Alida Christiansen.

Artiklen fortsætter under billedet

Der må maksimalt opholde sig 729 kunder i Næstved Storcenter på samme tid under de gældende regler. Så mange var man dog ikke i nærheden af at tiltrække på første åbningsdag efter coronanedlukningen.
Der må maksimalt opholde sig 729 kunder i Næstved Storcenter på samme tid under de gældende regler. Så mange var man dog ikke i nærheden af at tiltrække på første åbningsdag efter coronanedlukningen. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

- Dagen er forløbet rigtig godt. Vi er ikke i nærheden af, hvad vi maksimalt må have.

For at sikre at afstande og antallet af kunder i centret bliver overholdt har Næstved Storcenter indgået en aftale med vagtfirmaet G4S.

Artiklen fortsætter under billedet

Foruden vagterne er der blandt sikkerhedsforanstaltningerne for genåbningen også sat pile på gulvet, som angiver, hvor man bør gå i højre side af gangen.
Foruden vagterne er der blandt sikkerhedsforanstaltningerne for genåbningen også sat pile på gulvet, som angiver, hvor man bør gå i højre side af gangen. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

- Vi har sat ekstra vagter på, som holder ekstra øje i gangene. De holder for eksempel øje med, at folk ikke tager ophold i gangene, og at folk ikke sætter sig og spiser i gangene. De ældre skal jo gerne kunne sidde og få en pause, mens de går og handler, siger Alida Christiansen og tilføjer:

- Lige nu er der tre vagter på. Normalt er der kun en enkelt vagt ad gangen. Vi tilpasser løbende, når vi ser, hvad der er brug for i forhold til sikkerhedsforanstaltninger og antal af vagter i centret. 

Politet kiggede forbi

Vagterne holder løbende øje og tæller, hvis de synes, at der er for mange på et område, og så kan vagterne simpelthen tale sammen i deres headset. 

Foruden vagterne er der blandt sikkerhedsforanstaltningerne for genåbningen også sat pile på gulvet, som angiver, hvor man bør gå i højre side af gangen. Og ved samtlige indgange er der opsat automater med håndsprit.

Artiklen fortsætter under billedet

For hver enkel butik er der sat grænser for, hvor mange kunder, der må opholde sig af gangen.
For hver enkel butik er der sat grænser for, hvor mange kunder, der må opholde sig af gangen. Foto: Mahmoud Riyad Al-Tamir - TV2 ØST

- Politiet var fra morgenstunden forbi for at tjekke, at alting er, som det skal være. Og alt i centret blev godkendt, så vi er klar til at håndtere situationen, siger Alida Christiansen.

Bilka, apoteket, Matas og Normal har som de eneste holdt åbent frem til i dag. I forbindelse med genåbningen er butikkerne blevet forbudt at holde køtilbud for at undgå kunderne stimler sammen.