Stor vaccinegeneralprøve er i gang - i dag får 4.000 borgere stikket mod coronavirus

Som en generalprøve frem mod, at Danmark modtager vacciner i stor stil, tester regionerne i dag forløbet med at vaccinere mange flere end hidtil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næstved Arena og Holbæk Sportsby danner fredag de fysiske rammer, når knap 4000 borgere i Region Sjælland på én dag bliver vaccineret mod covid-19.

Antallet af vaccineringer er langt højere, end hvad regionen hidtil dagligt har foretaget, og det sker for at teste setuppet frem mod den tid, hvor Danmark modtager store mængder af vacciner, og hvor regionerne vil blive udsat for et stort logistisk pres.

Når det sker, er målet i Region Sjælland, at der hver dag skal kunne vaccineres op mod 14.000 borgere om dagen fordelt på 17 vaccinationssteder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kort før dørene til stresstesten af vaccinationsstrategien blev åbnet i Arena Næstved.
Kort før dørene til stresstesten af vaccinationsstrategien blev åbnet i Arena Næstved. Foto: Eva Højrup - TV2 ØST

330 medarbejdere er involveret i opgaverne med at blande vaccinerne, vaccinere og observere borgerne i de indrettede bokse. 220 af dem er på arbejde i Næsted Arena, 110 i Sportsbyen i Holbæk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vaccinationsforsøg
Foto: Eva Højrup - TV2 ØST

Det er borgere fra Sundhedsstyrelsens målgrupper 2, 3 og 5, som bliver vaccineret fredag. Det vil sige borgere over 85 år, udvalgt personale i sundheds-, ældre- og socialsektoren med særlig risiko for smitte og udvalgte borgere med særligt øget risiko for at blive alvorligt syge af corona. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Arena Næstved vaccine
Foto: Eva Højrup - TV2 ØST

1500 frontpersonaler vaccineres også

Torsdag samlede Region Sjælland en gruppe af personer, der repræsenterer de forskellige medarbejdergrupper, der tages i brug fredag, for at briefe.

- Vi har lært af erfaringerne, vi allerede har gjort os på test- og vaccineområdet, men det her er en meget-meget stor skala, i forhold til hvad vi har været vant til at have igennem vores centre, sagde Hanne Schjøning, driftsansvarlig for drift og test i Region Sjælland, torsdag.

Udover vaccinationerne af borgere i Næstved og Holbæk er det planen, at 1500 ansatte, de såkaldte frontpersonaler, skal vaccineres fredag. Det sker på akutsygehusene i Nykøbing Falster, Slagelse, Holbæk og Roskilde.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vaccinationsforsoeg
Foto: Eva Højrup - TV2 ØST

Lignende generalprøver på massevaccinering afholdes fredag i de øvrige fire regioner.

I alt ventes 34.680 borgere at blive vaccineret fredag, skriver TV 2. 

Generalprøven i tal