Sorø aflyser folkemøde

Sorø Kommunes folkemøde i år bliver aflyst, oplyser kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sorø Kommune vil ikke spekulere i, om forsamlingsforbuddet bliver hævet. Derfor har kommunen valgt at aflyse det folkemøde i kommunen, der ellers skulle afholdes den 19. september.

Begrundelsen er de fortsatte restriktioner på grund af corona-pandemien, hvor den planlagte fase 4 er udskudt på ubestemt tid.

– Det er med stor beklagelse, at vi har besluttet at aflyse Folkemøde Sorø 2020. Men med udsættelsen af Fase 4 i genåbningsplanen, ser vi ikke andre muligheder end af aflyse. Vi kan ikke planlægge et folkemøde, hvor det så viser sig, at der kun må deltage eksempelvis 100 eller 200 mennesker, siger borgmesteren i Sorø Kommune, Gert Jørgensen (K), i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud ved ankomsten til folkemødet i 2019.
Sådan så det ud ved ankomsten til folkemødet i 2019. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Kommunen havde planlagt efter, at der måtte deltage 500 personer i folkemødet.

– Jeg ved, at både borgere, foreninger og erhvervsliv har set frem til mere normale tilstande og glædet sig til at kunne vise alt det, som Sorø har at byde på. Men vi sætter selvfølgelig sikkerheden højest og tager ingen chancer, siger Gert Jørgensen.

Når vi vælger at aflyse nu, sker det også i respekt for alle de foreninger, virksomheder og andre aktører, som ellers ville risikere bruge en masse energi på at forberede deres deltagelse på folkemødet – kun for at risikere, at vi kunne blive nødt til at aflyse på et senere tidspunkt.

Sorø Kommune håber at kunne holde et folkemøde i stedet i 2021.