Sommerland ansætter observatører for at sikre afstand mellem børn - hulahopringe er nøglen

Når Sommerland Sjælland i Odsherred igen slår dørene op efter corona-virussen, så bliver det afgørende at holde afstand mellem gæsterne. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er masser af plads. Men det er stadig afgørende, at alle holder afstand til hinanden. 

Sådan lyder konklusionen fra Sommerland Sjælland, der er ved at forberede genåbningen af parken. Og for at leve op til myndighedernes krav om at holde afstand, så tager parken nu et nyt, pædagogisk middel i brug for at sikre det. 

quote Det er bare meget sjovere at sige ”hulahop” end ”husk at holde afstand”

Kåre Dyvekær, direktør i Sommerland Sjælland

De lader simpelthen ansatte gå rundt i parken som Hulahop-observatører, der skal minde børnene om at holde god afstand til hinanden. 

- Det er især børnefamilier, vi får besøg af, og det er netop derfor vi gerne vil kommunikere budskabet om at holde afstand i børnehøjde. Vi vil rigtig gerne hjælpe dem med venlige og hyggelige remindere i form af hulahopringe, der giver et mere håndgribeligt billede på den plads, man skal give til andre, siger direktør, Kåre Dyvekær, i en pressemeddelelse. 

Hulahopringene passer omtrent til den afstand, som alle skal holde til hinanden. 

Artiklen fortsætter under billedet.

En af de to nye forlystelser til den sæson er Rally88.
En af de to nye forlystelser til den sæson er Rally88. Foto: Sommerland Sjælland

Skal brede sig i stort areal

Parken gør det også lettere at brede sig i den store park ved at oprette ekstra spisepladser rundt omkring i parkens grønne områder. 

quote Vi har den seneste tid arbejdet hårdt for at gøre vores skønne park klar til åbning ud fra de retningslinjer, der er blevet udstukket

Kåre Dyvekær, direktør i Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland dækker mere end 250.000 kvadratmeter, over 30 fodboldbaner, og målet er, at få gæsterne til at bruge hele området, så der kan være plads til at alle kan holde afstand. 

- Det er bare meget sjovere at sige ”hulahop” end ”husk at holde afstand”, siger direktøren. 

Han håber, at udsigterne til at åbne ikke ændres. 

- Vi har den seneste tid arbejdet hårdt for at gøre vores skønne park klar til åbning ud fra de retningslinjer, der er blevet udstukket. Så nu krydser vi fingre for, at myndighederne ikke føler det nødvendigt at gå et skridt tilbage, siger Kåre Dyvekær.