Slagteri er færdig med første runde coronatests

Så godt som alle ansatte på Danish Crown-slagteriet i Ringsted er nu blevet testet for coronasmitte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdet med at inddæmme coronasmitten blandt de ansatte på slagteriet i Ringsted fortsætter – men nu er en milepæl i arbejdet nået.

Nu er i princippet alle ansatte på slagteriet nemlig blevet testet. Det oplyser slagteriet til TV2 ØST.

- Efter vi mandag testede 321 ansatte på slagteriet, så er vi nu der, hvor alle ansatte i princippet er blevet testet én gang. Eneste undtagelse er i princippet de medarbejdere, der eksempelvis har været på ferie i perioden, siger pressechef Jens Hansen.

Der er endnu ikke kommet svar på den seneste portion tests - men de vil blive offentliggjort af slagteriet, så snart de indløber oplyser han.

Slagteriet blev for en uge siden ramt af smitten, da en medarbejder blev syg på slagteriet. Efterfølgende er 79 ansatte testet positive med smitten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser det ud, når corona-prøverne testes. Arkivfoto.
Sådan ser det ud, når corona-prøverne testes. Arkivfoto. Foto: Novo Nordisk

Skal testes flere gange

Sundhedsstyrelsen har indledt et større arbejde med at bremse smitten blandt de ansatte, og der bliver flere gange hver uge gennemført corona-kontroller på slagteriet. Disse kontroller vil fortsætte i de kommende uger, hvor medarbejderne vil blive testet gentagne gange for at sikre, at alle smitteveje er opsporet.

En række eksperter og internationale organisationer har fastslået, at corona-virus ikke kan smitte gennem maden – men der kan være særlige forhold ved indeklimaet på slagterierne, der kan øge smitterisikoen blandt de ansatte. Derfor har Danish Crown da også indført en løbende screening af alle medarbejdere i hele landet, der får målt deres temperatur, når de møder på job.

Tirsdag er et nyt testcenter i Ringsted for kommunalt ansatte også åbnet, efter to ansatte i Ringsted Kommune er blevet testet positive med coronavirus. Det gælder en ansat på Plejecenter Ortved og en rengøringsassistent i kommunen. Begge smittetilfælde har forbindelse til udbruddet blandt de ansatte på slagteriet.