Slagelse Kommune skifter strategi for nødpasning – nu holder alle institutioner åbne

Øget efterspørgsel på nødpasning får Slagelse Kommune til at ændre strategi og holde alle daginstitutioner åbne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan alle institutionsbørn, der har behov for nødpasning i Slagelse Kommune, møde ind til kendte ansigter i vante rammer.

Kommunen ændrer nemlig strategi for nødpasningen, sådan at alle daginstitutioner holder åbent for de børn, der har brug for at blive passet under nedlukningen – foreløbigt til og med den 13. april.

quote Det duer ikke, at vi samler mange børn i samme institution, for så er vi jo ikke med til at bryde de her smittekæder

John Dyrby Paulsen, borgmester

Indtil nu har Slagelse Kommune samlet børn fra kommunens daginstitutioner og dagpleje i seks institutioner, men fra og med i dag, onsdag den 25. marts, vil alle daginstitutioner holde åbent. Ændringen skyldes ifølge kommunen, at man har oplevet en voldsom stigning i antallet af henvendelser om børn, der muligvis får behov for nødpasning.

- Vi kan se, at der er et pres på vores nødpasning i vores dagtilbud, og det betyder, at når børn skal lege i meget små grupper, så kan vi bedre styre det ved, at vi har flere af vores dagtilbud åbne. Vi udvider nu, så de børn, der har brug for det, kan blive nødpasset i den institution, de plejer at være i, siger John Dyrby Paulsen, borgmester i Slagelse Kommune.

Kriterierne er de samme

Borgmesteren understreger, at kriterierne for at få nødpasning er de samme, som de hele tiden har været, men at behovet for nødpasning simpelthen er blevet større.

- Nogen skal måske tilbage på arbejde efter at have været i karantæne, fordi de har været syge eller lignende, og derfor ser vi det her stigende behov, som vi gerne vil imødekomme. Det duer ikke, at vi samler mange børn i samme institution, for så er vi jo ikke med til at bryde de her smittekæder, siger han.

Kriterier for nødpasning:

Den nye strategi betyder, at kommunen går fra at have 30 medarbejdere på arbejde i institutionerne til potentielt set at skulle bruge 130 medarbejdere. Dette tal er vurderet ud fra, at der lige nu er 140 børn i kommunen, der er tilmeldt nødpasningen. Det skifter dog fra dag til dag, hvor mange børn der reelt møder op i nødpasningen. 

-  Vi kan ikke vide, hvad det konkrete behov er, da det kan skifte fra dag til dag. Men det ser i øjeblikket ud som om, at vi får en del flere pædagoger, der skal møde fysisk ind og være tilstede i det dagtilbud, hvor de normalt er tilknyttet, forklarer John Dyrby Paulsen.  

Ifølge kommunen var der i sidste uge kun mellem 22-26 børn fremmødt i nødpasning, mens der i denne uge har været 39 børn.

Opfordrer til andre løsninger

Kommunen opfordrer stadig folk til at finde andre løsninger, hvis det er muligt. Der skal således være tale om et uomgængeligt behov for nødpasningen.

- Det kan godt være, at der er nogen, der tænker, at når de kan få passet deres børn i egen institution, så vil de gerne benytte sig af tilbuddet. Men opfordringen er jo, at selvom man er en af dem, der har ret til at få sit barn i nødpasning, så skal man som udgangspunkt ikke have nødpasset sit barn, hvis det er muligt at finde andre løsninger, siger John Dyrby Paulsen.

Samtidig er borgmesteren dog også bevidst om, at det kan være sværere og sværere for forældre at finde alternativer, jo længere nedlukningen står på.

- Jeg har fuld forståelse for, at man måske har kunne finde alternative løsninger i en uge eller måske to, men at det derfra kan blive rigtig svært. Og her skal vi jo selvfølgelig hjælpe, uddyber han.