Skoleleder håber på genåbning mandag - her er vores drejebog

Skolerne er klar, når regeringen igen lader de store skolebørn komme tilbage i skole. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er klar til på mandag, hvis der kommer grønt lys. Drejebogen er lavet, og der er købt håndsprit ind. Vi venter bare på at høre de præcise regler for en genåbning. 

Sådan lyder meldingen fra Søren Ranthe, der er skoleleder på Antvorskov Skole i Slagelse Kommune efter statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag sagde, at hun ville arbejde for at de store elever kunne få en mere normal hverdag. 

mette_frederiksen.jpg
Læs også
Mette F. vil have langt større åbning end ventet
mette_frederiksen.jpg
Læs også
Mette F. vil have langt større åbning end ventet

 - Det er en totalt fed melding. Vi ved selvfølgelig ikke præcist hvordan reglerne bliver, men vi har en plan, og vi håber virkelig, at vi kan sætte den i værk, siger lederen af skolen, der er skole for 1.120 børn.

Skolen har længe arbejdet på drejebogen, siger han. Brevene til elever og forældre er således allerede skrevet, og kun nogle af de finere detaljer i planlægningen er endnu ikke klar, siger han. 

En anderledes skolegang 

Søren Ranthe er formand for skolelederne i Slagelse Kommune og han går ud fra, at alle skoler har planerne mere eller mindre klar.  

- Vi vil rigtig gerne have eleverne tilbage hurtigt, så selvfølgelig har vi forberedt os. Det bliver en anderledes skolegang - men den er meget nærmere en normal skolegang end nu, siger han. 

Skolen arbejder konkret på, at klasserne deles op i to, som vil modtage undervisning på skolen én dag ad gangen på skift. De elever, der ikke er til stede i klassen, vil så i stedet modtage undervisning via et kamera for klassen. 

- Det er det samme tekniske system, som vi har brugt som nødundervisning indtil i dag. Når vi gør det på denne måde, så sikrer vi, at der maksimalt er 14 elever til stede i klassen samtidig - og så kan vi samtidig holde den plads mellem eleverne, som der skal være, siger Søren Ranthe.

Håndsprit
Læs også
Anette spørger om coronavirus: - Hvorfor er håndsprit så dyrt?
Håndsprit
Læs også
Anette spørger om coronavirus: - Hvorfor er håndsprit så dyrt?

At dele klassen op har samtidig den fordel, at eleverne fortsat vil blive undervist af de lærere, som de er vant til. 

- Vi har en gruppe sårbare børn, som coronatiden har slidt hårdt på. Og vi tror, at det vil være vigtigt at give dem så trygge og kendte rammer, som vi overhovedet kan, siger skolelederen. 

Skrappe regler 

Mens det er gået godt med at lære de mindre elever at holde afstand og afspritte hænder, så forudsiger han, at det kan blive et større problem med især de største elever. 

- De er i en alder, hvor de er vant til at være tæt sammen og hænge meget på hinanden. Og det skal vi have ændret. Her vil vi være meget strikse for at få reglerne overholdt. Kan man ikke holde afstand, så må man i stedet blive hjemme og få fjernundervisning, siger Søren Ranthe. 

20200311-084020-l_60mb.jpg
Læs også
Nyeste coronatal - så mange er smittet i Region Sjælland
20200311-084020-l_60mb.jpg
Læs også
Nyeste coronatal - så mange er smittet i Region Sjælland

Han oplyser, at skolen for længst har købt håndsprit, og alle de andre ting som skal til, når de store elever også kommer tilbage til skolerne. 

- Vi er så klar. Vi mangler bare at få meldingen, så trykker vi på send-knapperne på vores mails, siger skolelederen. 


Nyhedsoverblik