¨

Ni elever smittet på skole: - Vi ved stadig ikke, hvordan sygdommen er kommet

René Tuekær, skoleleder på Hotherskolen, er glad for, at smitten ikke har bredt sig mere på skolen. Foto: Anders Garde - TV2 ØST

Ni elever og ingen ansatte på Hotherskolen i Hårlev på Stevns er smittet med corona.

Det er heldigt, at kun ni elever på Hotherskolen i Hårlev på Stevns er smittet med coronavirus. Sådan lyder det fra skoleleder René Tuekær.

Det er kun elever i 9. klasse, og ingen af de hjemsendte ansatte på skolen, der er blevet ramt af udbruddet.

- Jeg tror, at vi på mange måder har været heldige, at sygdommen ikke har smittet flere. Trods et intensivt arbejde med at kortlægge sygdommens spredning blandt eleverne, så ved vi stadig ikke, hvordan sygdommen er kommet ind på skolen, og hvordan den har spredt sig, siger René Tuekær.

Fulgt retningslinjerne

Skolen har fulgt retningslinjerne, og det er måske forklaringen på, at smitten indtil videre er blevet isoleret til et enkelt klassetrin.

- Vi kan ikke gardere os imod, hvad vi gør i vores fritid. Men vi kan i hvert fald se, at alle eleverne har haft en fin adfærd op til udbruddet. De unge har opført sig anstændigt, og alligevel er der elever, der er blevet smittet. Det er ikke sådan, så det er en fest eller uansvarlig adfærd, der ligger bag udbruddet. Det synes jeg er vigtigt at sige, siger René Tuekær.

Udbruddet på skolen blev konstateret i sidste weekend, hvor en elevs forældre kontaktede skolen og fortalte om den positive test.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hotherskolen på Stevns er sluppet heldigt med kun ni smittede med coronavirus, mener skolens leder.

Mange negative tests

Alle elever, der har været i kontakt med de smittede, er den seneste uge blevet testet, og deres søskende er også blevet isoleret, ligesom 10 ansatte på skolen er blevet det. Heldigvis er både ansatte og søskende blevet testet negative, siger skolelederen.

9. klasserne har den seneste uge været hjemsendt til fjernundervisning – og det fungerer godt, fortæller René Tuekær.

- De er ret gode til det – og vi har en god lærerbesætning, der også har god øvelse i det, siger han.

Han roser forældrene for deres samarbejde under udbruddet.

- Da udbruddet blev konstateret, kontaktede vi personligt alle forældrene, og jeg synes, at de alle har arbejdet rigtig godt med det, siger han.

Hen ser det som en fordel, at eleverne nu er på efterårsferie.

- Alle er testet færdigt, men nogle er i gang med deres test nummer to. Desuden er der nogen, der skal lave lavet en ekstra test. Så det er fint, at det bliver overstået, mens der er tid til det, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App