Skibe og færger fra hele regionen sender tudende hyldest til søfolk

Skibe i hele regionen vil midt på dagen blæse i hornene til ære og tak for søfolk under coronakrisen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 12 i dag vil man kunne høre hornene tude fra skibe i havnene rundt omkring i hele regionen. Signalgivningen er en koordineret hyldest i hele verden til søfolk, som holder skibsfarten i gang under coronakrisen.

Blandt dem er Molslinjen, der står for driften af ruter fra både Sjællands Odde, Kalundborg og Tårs Havn her i regionen.

- Vi vil gerne være med til at hædre søfolk i hele verden, og på denne måde sende en tak til også vores medarbejdere, som trækker et stort læs i denne krise, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen i en meddelelse.

Internationalt initiativ

Også på havnen i Gedser vil skibshornene gjalde på DanPilots lodsbåd i Gedser, oplyser selskabet i en meddelelse.

- Egentligt synes jeg ikke, at en enkelt faggruppe behøver at blive anerkendt frem for en anden, for selvfølgelig passer folk deres arbejde. Men jeg synes anledningen er god til at sende en hilsen til alle dem, der er på søen i lang tid og ikke kan komme hjem. Og ikke mindst dem, der er derhjemme og ikke kan komme ud og tjene penge, siger bådmand Asbjørn Emil Wilken Andreasen fra Gedser, der klokken 12 vil trække i snoren til hornet.

Markeringen af søfolkenes indsats sker på initiativ af den internationale skibsfartsorganisation, ICS, og ’Sound Your Horn’ bliver støttet af organisationer verden over.

Krisen har forlænget tiden til søs

Også landets uddannelses- og forskningsminister vil deltage i hyldesten til søens folk.

- Mange af vores søfolk tager lige nu en ekstra lang tjans til søs på grund af coronakrisen. Det bidrager blandt andet til at holde supermarkedernes hylder fyldte. De fortjener anerkendelse, og jeg er glad for at være med til denne højlydte hyldest til vores sømænd verden over, siger uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en meddelelse fra Danske Rederier.

Hun deltager i arrangementet ombord på slæbebåden Svitzer Hermod ved Esplanaden i København.

Administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen er glad for opbakningen.

- Det betyder meget for os i Danske Rederier, at vi får sendt en stor og værdig tak til de søfarende for den ekstra indsats, de leverer i disse dage, siger hun og fortæller, at mange danske rederier vil lade hornet lyde klokken 12.

Danske Rederier oplyser, at når søfarende er på havet, er de væk i mange uger ad gangen. Til gengæld kan de holde fri i længere perioder, når de er hjemme.

Men i de seneste uger og måneder har coronakrisen gjort perioderne på havet ekstra lange. Mange besætningsmedlemmer har været på havet i dobbeltperioder for at undgå smittefaren ved at skifte for meget rundt i besætningerne, og fordi besætningsskift ikke har været praktisk muligt med mange rejserestriktioner.