Sælger t-shirts for at glæde isolerede ældre på plejehjem med chokolade

Et populært initiativ, hvor man med et bidrag gør noget godt for ældre, er nu kommet til vores område. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Køb en t-shirt og giv samtidig de ældre på plejehjemmene en lille chokoladeopmuntring i hverdagen.  

Sådan lyder opfordringen fra initiativtager Tina O'Neill fra Vordingborg, der nu bringer en idé fra Vejle til vores område. 

quote Isolation er hårdt for de ældre

Tina O'Neill, initiativtager

Ideen er simpel: Du køber en t-shirt og giver samtidig en donation i form af chokolade til et af de lokale plejehjem. 

- De ældre sidder i isolation på deres stuer. Selvfølgelig møder de ansatte på plejehjemmet, men det er meget ensomt, og her tænker jeg, at chokoladen kan være en opmuntring.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Tina O'Neill fra Vordingborg er initiativtager til projektet.
Tina O'Neill fra Vordingborg er initiativtager til projektet.

Initiativet kaldes Næstekærlighed og t-shirts og skal sikre de ældre på plejehjem en opmuntring i denne tid, hvor coronavirus har sat dem i isolation på deres værelser. 

- Det er gået vildt hurtigt, det her. Og der er kun gået et par dage, fra vi fik ideen, til vi fik det op at stå. Jeg kan godt afsløre, at vi ikke har haft tid til at sidde med regneark og regne alt igennem på forhånd, men interessen for t-shirtsene er rigtig stor. Før de overhovedet er blevet lavet, er der solgt 25, fortæller hun til TV2 ØST. 

Trykt torsdag

De første t-shirts blev trykt lokalt torsdag. De koster 150 kroner, og sælges via en facebookgruppe oprettet til formålet.

Fra de 150 kroner går selve t-shirtens produktionspris og et mindre beløb til mobilepay. Resten skal bruges på chokolade til de ældre, og det skal helst gå stærkt. 

- Isolation er hårdt for de ældre. Det går virkelig stærkt, så vi vil gerne være klar med chokoladen så hurtigt som muligt, siger Tina O'Neill, der til daglig arbejder som mentor i Vordingborg Kommune. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser t-shirten ud, umiddelbart efter tryk.
Sådan ser t-shirten ud, umiddelbart efter tryk. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Hun forklarer, at hun i efteråret oplevede konsekvenserne af isolationen, da hendes far under sygdom endte i to ugers isolation på et plejehjem. 

- I den tid, hvor vi ikke måtte besøge ham, var det ligesom han bare forsvandt ind i sig selv. Han har det godt i dag - men jeg tænker, at det er den oplevelse, der får mig til at føle, at dette projekt er ekstra vigtigt, siger hun.  

Intet lager

T-shirtene produceres løbende, så der ikke kommer til at ligge et lager af dem. Håbet er, at de første kan sendes eller hentes på mandag. Samme dag skulle den første mængde chokolade gerne havne ude hos plejehjemsbeboerne. 

Det er lokale erhvervsdrivende, der trykker t-shirtene, og som står for udleveringen til kunderne. De gør det dog til kostpris, så de ikke tjener på initiativet.