Sådan skal de ansatte på slagteriet testes

Alle ansatte på Danish Crown-slagteriet i Ringsted skal testes igen og igen for smitte med corona-virus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland planlægger at skulle teste samtlige ansatte på slagteriet i Ringsted gennem en længere periode.

Det fortæller funktionschef Hanne Schjøning fra regionen til TV2 ØST.

Regionen indretter et særligt testcenter på virksomheden, hvor de 800 ansatte kan blive testet hver uge.

- Helt praktisk, så vil vi teste 400 mennesker hver mandag og hver torsdag – startende fra i morgen. Vi stiller med fem ansatte, der tager de mange prøver, siger Hanne Schjøning, der er funktionschef i det nære sundhedsvæsen under Region Sjælland.

Hun forklarer, at regionen løser opgaven for Sundhedsstyrelsen – og at indsatsen fortsætter så længe, som styrelsen mener, at det er nødvendigt. Sidst, hvor en lignende indsats blev gennemført i Danmark, varede den i syv uger, og ifølge Danish Crown er det også det, der nu forberedes hos dem.

- Vi kommer til at låne lokaler på slagteriet, hvor de ansatte kan komme forbi og få lavet prøverne. Og de kan både komme til lokalerne og derfra igen uden at få kontakt med andre, fortæller hun.

Kun for de ansatte

Det er kun de ansatte på Danish Crown, der kan blive testet på testcenteret, der rent praktisk vil blive betjent af ansatte fra test-teltene i Næstved og Roskilde.

Udover at foretage de mange tests, så vil regionen også gennemføre kurser i det, der populært kan kaldes corona-færdselsregler – hvordan man kan undgår at smitte og blive smittet, når man går på en arbejdsplads og ude i samfundet.

- Vi kender jo alle de gode råd i dag – men det er altid en god ide at få de gode råd genopfrisket, siger hun.

Virksomhed får ros

Hanne Schjøning roser ledelsen på Danish Crown, der har været meget imødekommende med at få faciliteten til at fungere, siger hun.

- De er glade for, at vi stiller op på denne måde, og har været rigtig hjælpsomme. Det skal nok blive rigtig godt, siger hun.

Det er Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, der håndterer indsatsen, og også vil reagere, hvis der viser sig at være flere positive prøver blandt de ansatte.