Rengøringsmedarbejder testet positiv for COVID-19

En medarbejder fra Ringsted Kommune, der gør rent i kommunens bygninger, er blevet testet positiv for coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En rengøringsmedarbejder i Ringsted, der gør rent i Ringsted Kommunes bygninger, er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det er kommunen blevet bekendt med mandag morgen, oplyser de i en pressemeddelelse.

Medarbejderen har været i bygningerne til Værestedet Bjælken, Vej og Park samt på de offentlige toiletter i Ringsted Kommune.

Ringsted Kommune er i kontakt med stederne, og alle steder vil der være ny grundig rengøring. Brugere af Værestedet Bjælken får nærmere information.

De offentlige toiletter er lukket, indtil der igen har været grundig rengøring. Det forventes, at toiletterne kan åbne igen inden for få dage.

Ringsted Kommune følger myndighedernes anbefalinger

Mandag formiddag er der ikke taget initiativ til yderligere tiltag.

Ringsted Kommune har indskærpet for alle institutioner og enheder, at der er ekstra fokus på rengøring, hygiejne og sundhedsmyndighedernes øvrige anbefalinger.

Ringsted Kommune oplyser, at de er i dialog med de relevante myndighedere, bl.a. Styrelsen for Patientsikkerhed og Region Sjælland, og Ringsted Kommune følger myndighedernes anbefalinger.

quote Vi ved, at det kan virke voldsomt, at der indføres restriktioner på besøg

Henrik Hvidesten (V), borgmester

Ringsted Kommune valgte torsdag at lukke for besøg på alle kommunens plejecentre og botilbud ud fra et forsigtighedsprincip, efter det kom frem, at en medarbejder på Plejecenter Ortved var konstateret smittet med coronavirus.

Beboere kan mødes med pårørende udenfor

Ringsted Kommune har været i tæt dialog med Styresen for Patientsikkerhed, som efterfølgende har udstedt et påbud om at indføre besøgsrestriktioner på plejecentre og botilbud i Ringsted Kommune.

Det betyder, at der på kommunens tre plejecentre kan gennemføres besøg på udendørs arealer, hvis retningslinjer om afstand og hygiejne bliver fulgt. De pårørende vil blive nærmere orienteret fra det plejecenter, hvor deres kære bor.

På Ringsted Kommunes botilbud vil besøgsforbuddet blive opretholdt ud fra et forsigtighedsprincip.

- Vi ved, at det kan virke voldsomt, at der indføres restriktioner på besøg, og at man kun kan se sine kære på et plejecenter under særlige forhold. Restriktionerne er indført for vores alles bedste, og alle skal vide, at vi passer rigtig godt på deres kære, og at vi gør alt, hvad vi kan for, at de trives og har det godt. Indtil nu har alle beboere og pårørende vist stor forståelse og fleksibilitet for, at hverdagen på vores plejecentre er lidt anderledes, og det vil jeg gerne sige dem stor tak for, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Er der beboere på botilbuddene, som ikke kan mødes uden for matrikel med deres pårørende, kan pårørende kontakte botilbuddet for at finde en løsning i de konkrete tilfælde.