Rejseregler rammer hoteller: - Vi har ikke nogen tyskere, der bor her i seks dage

Turister skal overnatte i Danmark i mindst seks dage - men den regel udfordrer hotellerne. En ny idé skal løse problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra den 15. juni må turister fra Tyskland, Norge og Island igen krydse den danske grænse for at feriere her i landet.

Der er dog ét krav: Tilrejsende fra de tre lande skal kunne dokumentere minimum seks overnatninger i Danmark for at få indrejsetilladelse.

quote - Det er altid sådan, at når der lukker en dør, så åbner der et vindue

Tina Jensen, medindehaver, Hotel Falster

Og det krav rammer både hoteller og bed and breakfast-overnatninger her i regionen på flere måder.

- Vi har ikke nogen tyskere der bor her i seks dage eller har seks overnatninger, siger Tina Jensen, medindehaver, Hotel Falster, som lige nu oplever en usædvanlig stille pinse, som følge af at Danmark lukkede sine grænser den 14. marts 2020 for at begrænse coronasmitte.

Tina Jensen, medindehaver af Hotel Falster, håber, at krisen kan være med til at skabe nye muligheder for samarbejde og styrke turistindtægterne efter et trængt forår.
Tina Jensen, medindehaver af Hotel Falster, håber, at krisen kan være med til at skabe nye muligheder for samarbejde og styrke turistindtægterne efter et trængt forår. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Vil lave pakkebookinger til turister

Heller ikke hos Redtown Bed and Breakfast i Rødby bliver gæsterne hængende i længere tid ad gangen, når sommersolen kaster sine lune stråler ud over ferielandskabet.

- Det er folk, der er på gennemrejse. Folk som skal sydpå eller nordpå eller også er det cykelturister, som typisk bare hare en enkel overnatning fortælle indehaver Susan Daniels.

Susan Daniels ser positivt på alt, hvad der kan gøres for, at turisterne ved, at det er nemt at rejse til Danmark på ferie.
Susan Daniels ser positivt på alt, hvad der kan gøres for, at turisterne ved, at det er nemt at rejse til Danmark på ferie. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Med andre ord er glæden over, at turisterne må rejse ind i landet afløst af bekymring for, om de overhovedet vælger at gøre brug af den mulighed.

Derfor har man lagt hovederne i blød hos turistforeningerne Visit Lolland-Falster og Destination Sydkyst Danmark, hvor man er kommet op med en løsning, der skal imødegå udfordringerne, som overnatningsstederne står overfor.

- Vi går ind og laver nogle pakker, hvor man kan bo både på eksempelvis Frederiksminde, Hotel Sakskøbing og Bandholm Hotel, så man ikke nødvendigvis skal være et sted, men i hele vores region, forklarer Brian Lindorf Hansen, destinationschef Visit Lolland-Falster.

Brian Lindorf Hansen, destinationschef Visit Lolland-Falster vil tilbyde turister at booke overnatninger på tværs af regionens overnatningssteder, så de ikke skal bo samme sted i seks dage ad gangen.
Brian Lindorf Hansen, destinationschef Visit Lolland-Falster vil tilbyde turister at booke overnatninger på tværs af regionens overnatningssteder, så de ikke skal bo samme sted i seks dage ad gangen. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- Det er for at give gæsterne den bedst mulige oplevelse, sådan de oplever så meget som muligt, og det værditilbud, vi kan gå ud med på det internationale marked, er så stærk som overhovedet muligt, tilføjer han.

Håber pakker kan skabe nye muligheder

Med pakkerne behøver turisterne ikke at booke seks nætter samme sted. Og det er en idé, som både Hotel Falster og Redtown Bed and Breakfast bakker op om.

- Det er altid sådan, at når der lukker en dør, så åbner der et vindue, man skal bare lige finde vinduet, siger Tina Jensen fra Hotel Falster.

Hun håber, pakkerne kan åbne nye muligheder efter en hård nedlukning.

Danmark holder fortsat grænsen lukket mod Sverige, imens tyske turister sammen med nordmænd og islændinge kan få lov til at rejse ind i Danmark, hvis de har en booking for seks overnatninger.
Danmark holder fortsat grænsen lukket mod Sverige, imens tyske turister sammen med nordmænd og islændinge kan få lov til at rejse ind i Danmark, hvis de har en booking for seks overnatninger. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

- Vi er nødt til at ryste os lige som en våd hund, og så er vi klar igen, siger hun med et optimistisk smil og tilføjer:

- Men lige nu er vores vigtigste opgave som arbejdsgiver at bevare optimisme og barvare arbejdsglæden for vores personale.

Sidste år udgjorde udenlandske turister 40 procent af 1,8 million turistovernatninger Lolland og Falster.