¨

Region Sjælland klar til at teste for corona på nye klinikker

Arkivfoto. Foto: Thomas Nielsen TV2 ØST

Corona-test-faciliteterne ved regionens fire sygehuse samt i Roskilde har fået et løft, så de fremover kan starte behandling af syge patienter.

Fem særlige vurderingsklinikker i Region Sjælland –af Sundhedsstyrelsen populært kaldet hosteklinikker – skal fremover aflaste lægeklinikker og børneafdelinger, når syge skal testes for coronavirus. 

Det oplyser Region Sjælland onsdag. Meldingen kommer efter Sundhedsstyrelsen tidligere på dagen ændrede på retningslinjerne for test af personer med symptomer på covid-19. 

Klinikkerne skal sikre, at syge borgere i Region Sjælland kan få hurtig undersøgelse og behandling med én indgang til test, meddeler regionen, der kalder de nye klinikker covid-19 vurderingsklinikker. 

 - Vi har gennem længere tid arbejdet hårdt på at opbygge et enkelt og effektivt testsystem til borgerne i Region Sjælland. Med de nye covid-19 vurderingsklinikker understøtter vi, at borgerne har én indgang til test, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse. 

Til patienter med symptomer

Covid-19 vurderingsklinikkerne er et tilbud til patienter med symptomer, hvor covid-19 ikke kan udelukkes, og hvor patienten har behov for vurdering af symptomer på mulig alvorlig sygdom eller blot har behov for en diagnostisk test for ny coronavirus, så de den efterfølgende dag kan ses i almen praksis.  

 Det er den praktiserende læge eller vagtlægen, der kan henvise til covid-19 vurderingsklinikker. 

 Hvis du føler dig så syg, at du har brug for at tale med en læge, eller dine symptomer bekymrer dig, så ring til din læge. Dette gælder også, hvis du har symptomer, du tænker kunne være tegn på covid-19. Din læge vil vurdere, om du skal undersøges med det samme, eller om det kan vente nogle dage. Ved behov for hurtig undersøgelse kan lægen henvise til undersøgelse samme dag på en covid-19 vurderingsklinik. 

Kan også behandle

Det er muligheden for både at blive testet for coronavirus og blive undersøgt af en sundhedsperson på samme sted, der er det nye ved covid-19 vurderingsklinikkerne. Efterfølgende vil den praktiserende læge ofte kunne overtage behandlingen af patienten. 

- Covid-19 er en alvorlig sygdom, men vi skal tilbage til hverdagen, hvor man ringer til sin læge, når man er syg og bliver behandlet af sin egen læge i langt de fleste tilfælde, for eksempel hvis man hoster, fordi man har halsbetændelse eller influenza. Covid-19 vurderingsklinikkerne giver ekstra tryghed og bliver den praktiserende læges forlængede arm. Det er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder sammen om et nært sundhedstilbud og sørger for, at corona ikke får lov til at stille sig imellem patienten og den praktiserende læge, siger regionsrådsformand Heino Knudsen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App