Regeringen vil lempe regler for nedlukning af sogne

Skoler og institutioner i nedlukkede sogne vil kunne få lov at genåbne, hvis de er smittefri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen vil lempe reglerne for automatisk nedlukning af sogne og kommuner, så der må være lidt højere smitte, inden sognets skoler, fritidsinstitutioner og kultur- og idrætsliv bliver lukket ned.

Det viser et forslag fra Børne- og Undervisningsministeriet, som er sendt til Folketingets Epidemiudvalg, der onsdag eftermiddag skal drøfte sagen. Det skriver DR.

I dag bliver et sogn nedlukket, hvis smitten overskrider tre nøgletal. Det er, at der over en uge er flere end 20 smittetilfælde, mere end 400 smittede per 100.000 indbyggere og en positivprocent over 2.

Regeringen vil ændre de to sidste til henholdsvis 500 og 2,5 procent.

Skoler kan genåbne, hvis tallene ændrer sig

Regeringen foreslår desuden, at skoler og institutioner uden smittetilfælde kan få lov at genåbne, hvis et af de tre nøgletal falder under grænseværdierne.

Modellen for automatisk nedlukning af sogne og kommuner blev indført tidligere i april.

Modellen har fået til kritik fra flere sider, fordi gymnasier og skoler er blevet lukket, selv om de ikke har haft smittetilfælde, fordi de ligger i sogn med høj smitte.

For kommuner er grænsen for at blive nedlukket i dag på 200 smittede per 100.000 indbyggere på en uge. Her foreslår regeringen at hæve til 250, skriver DR.

I øjeblikket er otte sogn ramt af nedlukning, mens ingen kommuner er. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut