Professionshøjskole genåbner for et stort antal sygeplejestuderende

Visse samfundskritiske sundhedsfaglige uddannelser må igen åbne sine døre for afgangselever. Det gælder blandt andet på Professionshøjskolen Absalon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap 200 sygeplejestuderende på Professionshøjskolen Absalon får fra mandag igen mulighed for at møde fysisk op på skolen.

Der er tale om studerende, der går på uddannelsens sidste semester og ventes at dimittere til sommer.

quote Det er sinddsygt hårdt for de studerende og underviserne at være adskilt fra hinanden og gå glip af den dialog, der er normalt

Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon

Videregående uddannelser som professionshøjskoler hører ellers til de områder, der fortsat må holde fysisk lukket under coronakrisen. Grundet et presset sundhedsvæsen gør regeringen imidlertid en undtagelse for visse samfundskritiske sundhedsfaglige uddannelser.

Begrænset genåbning

Udover sygeplejerske kan landets professionshøjskoler også genåbne jordemoder-, radiograf- og bioanalytikeruddannelsen. Sidstnævnte kan også læses på Absalon, men her er der for nuværende ingen afgangselever, oplyser skolen.

De studerende fordeler sig ud på Absalons campusser i Nykøbing Falster, Næstved, Slagelse og Roskilde.

- Som uddannelsesinstitution vil vi gerne have kontakt med eleverne og give adgang til de fysiske rammer, de behøver. Vores genåbning er dog meget, meget begrænset, men det er bedre end ingenting, for det er sindsygt hårdt for de studerende og underviserne at være adskilt fra hinanden og gå glip af den dialog, der er normalt, siger rektor Camilla Wang og oplyser, at skolen i sin åbning tager højde for kravene om hygiejne og afstand.

Selvom skolen åbner mandag, regner den dog ikke med en storm af sygeplejestuderende, fortæller centerchef på sygeplejeuddannelsen, Mona van Gaever Larsen.

quote Underviserne er i hvert fald klar og glæder sig til at se dem

Mona van Gaever Larsen, centerchef på sygeplejeuddannelsen

- De studerende er først lige blevet orienteret om måden, vi genåbner på. De skal blandt andet aftale tidspunkt for vejledning med underviserne og booke aftale med biblioteket og et lokale, hvis de vil arbejde på campus. Så jeg forventer ikke, mange kommer mandag, men senere på ugen håber vi dog, de vil benytte sig af tilbuddet. Underviserne er i hvert fald klar og glæder sig til at se dem, siger hun.

Erhvervskoler åbner også

Også erhvervsskolen ZBC åbner i næste uge op for de elever, der går på deres sidste hovedforløb.

Åbningen gælder både elevernes skoleperioder, elever i skolepraktik og elever, der skal afvikle deres svendeprøve, oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Landets erhvervsskoler var i første omgang ikke en del af regeringens gradvise åbning, som kun gjalt de gymnasielle uddannelser. Men efter kras kritik, blandt andet med argumentet, at en stor del af undervisningen foregår på værksteder, har skolerne fået grønt lys.

- De ældste årgange på HHX, HTX og EUX er allerede tilbage, og derfor er jeg meget tilfreds med, at der nu også kommer mere liv i vores mange værksteder. Det er godt for vores elever, siger Michael Kaas-Andersen, der er direktør på ZBC, i pressemeddelelsen.