Politiet skruer bissen på: - Nu er det alvor

Politiet er klar med bødeblokken, hvis borgerne forsamler sig i store grupper. I kommunerne er man klar med vejledning til unge, inden bøderne falder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rune Ohm fra Ringsted var i dag på en vigtig mission med sin niårige datter Karla. Han er nemlig SSP-konsulent i Ringsted Kommune, og derfor er hans arbejde at samarbejde med politi og skoler om at sikre, at unge i Ringsted ikke begiver sig ud i risikabel adfærd.

Bevæbnet med tape og håndsprit hang Rune Ohm og datteren i dag plakater op med et vigtigt budskab.

 
  Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST
 
  Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Kommune vil forebygge bøder

På grund af coronaepidemien er der nemlig udstedt et forbud mod at forsamle sig i gruppe på flere end 10 personer. I Ringsted Kommune har SSP sagt ja til at hjælpe politiet med at gøre borgere - ikke mindst unge - opmærksomme på forsamlingsforbuddet. En vigtig opgave, mener Helle Friis Mikkelsen, leder af SSP i Ringsted Kommune.

brugerfoto1.jpg
Læs også
Coronavirus truer med at aflyse Døllefjelde-Musse Marked
brugerfoto1.jpg
Læs også
Coronavirus truer med at aflyse Døllefjelde-Musse Marked

- Når vi tager opgaven på os, vil vi gerne forebygge, at unge får bøder af politiet. For nu er der ingen tvivl om, at politiet vil give bøder, når de møder større forsamlinger, og der er de unge lidt i risikogruppen, forklarer hun til TV2 ØST.

Helle Friis Mikkelsen, SSP-leder i Ringsted Kommune.
Helle Friis Mikkelsen, SSP-leder i Ringsted Kommune. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi - deraf forkortelsen SSP - og handler normalt om at forebygge kriminalitet, misbrug og risikabel adfærd hos de unge. Med coronaudbruddet er blot det at forsamle sig nu også at regne for risikabel adfærd, og derfor har Midt- og Vestsjællands Politi stor opmærksomhed på forsamlinger i disse dage.

De seneste dage har kredsen modtaget adskillige henvendelser om flere episoder på Sjælland, hvor folk ifølge borgere har brudt forsamlingsforbuddet på maksimalt ti personer.

- Det er specielt unge mennesker, der ikke helt har forstået budskabet endnu, mener Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet holder skarpt øje i hele regionen - blandt andet i Ringsted.
Politiet holder skarpt øje i hele regionen - blandt andet i Ringsted. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Nødt til at sanktionere hårdt

For at håndhæve forbuddet har politiet derfor patruljeret i hele regionen for at spotte større forsamlinger og anden adfærd, der kan være til fare i epidemitider.

- Vi har været henholdende, vejledende og meget dialogsøgende. Men nu er vi kommet dertil, at vi er nødt til at sanktionere - og sanktionere hårdt, understreger Michael Flemming Rasmussen.

quote Denne her situation er så alvorlig, at ingen af os har prøvet noget tilsvarende. 

Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør

I SSP i Ringsted Kommune håber man, at budskabet bliver hørt af de unge, så de ikke ender med at skulle betale bøden på 1.500 kroner for at forsamle sig i gruppe på over 10.

- Politiet har spurgt, om vi ville være med til at hjælpe dem med at sætte plakater op, der guider omkring forsamlingsforbud. Der er stor signalværdi i det, og i at vores folk går rundt på gaden, hvor de unge ser dem. Så kommer der en dialog med de unge, hvis vi møder dem, forklarer SSP-leder Helle Friis Mikkelsen.

BØDETAKSTER:

- Bødetaksten er 1500 kroner for hver person, der deltager i en forsamling på flere end 10 personer

 

- Bødetaksten er 5000 kroner for visse forretninger, som trodser forbuddet mod at holde åbent. Det gælder natklubber, diskoteker, barer, værtshuse, vandpibecaféer, frisører, tatovører, massører og kosmetologer

 

 

Kilde: Coronasmitte.dk

I Ringsted lader budskabet heldigvis til at være modtaget hos de unge.

- Det lader til, at der bliver lyttet til rådene fra regeringen om at holde sig inden døre, konstaterer SSP-konsulent Rune Ohm.

Den melding glæder politiet.

- Denne her situation er så alvorlig, at ingen af os har prøvet noget tilsvarende. Man er simpelthen nødt til at forstå, at nu er det alvor, siger politiinspektør Michael Flemming Rasmussen.

 


Nyhedsoverblik