Patientforening ønsker opkald til ældre for at sikre vaccinetid

Danske Patienter frygter, at nogle i sidste ende dropper coronavaccine, fordi det er for svært at få en tid, og fremhæver initiativ i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionerne bør aktivt opsøge borgere og hjælpe dem med at booke tid til at få en vaccination mod coronavirus.

Det mener foreningen Danske Patienter, der fremhæver et initiativ fra Region Sjælland, hvor ældre bliver ringet op af deres kommune og får hjælp til at få en tid.

- For det første handler det om, at man fra myndighedernes side ikke melder alt for mange vaccinationstider ud, så det bliver helt umuligt at booke tider.

- For så ser vi, at det er dem, der ikke er ressourcestærke, der ikke får booket en tid, siger direktør i Danske Patienter Morten Freil.

Han mener, at flere bør følge Region Sjællands eksempel.

- I Region Sjælland vil man aktivt opsøge borgere i gruppe 2 og 3 - ældre og sårbare - og hjælpe dem med at få en tid ved simpelthen at ringe dem op.

- Det synes vi, er et godt initiativ, der bør udbredes til hele landet, siger Morten Freil.

Udfordring med bookingsystemet 

Mandag sagde Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland, i en pressemeddelelse, at regionen vil sikre, at de ældre ikke bliver glemt, før regionen går videre til nye vaccinationsgrupper, som Sundhedsstyrelsen har åbnet op, og at mange har oplevet udfordringer ved det nationale bookingsystem.

Samtidig er der store udfordringer med bookingsystemet, hvilket TV2 ØST tidligere har beskrevet.

Derfor har man taget initiativ til at hjælpe særligt ældre med at komme igennem bookinglabyrinten.

Morten Freil siger, at de i Danske Patienter får mange henvendelser om, at folk ikke kan komme igennem til at få en coronavaccine.

- Vi frygter, at det kommer til at betyde, at nogle i sidste ende lader være med at blive vaccineret, fordi det simpelthen opgiver. Og det kan blive alvorligt for borgere i den sårbare gruppe, siger han.

Han mener, at det haster med at få flere initiativer på landsplan, så det bliver nemmere at blive vaccineret.