Overbooket kirke må sige nej til vielser - festindustrien er gået fra total stilhed til voldsom travlhed

Den gradvise genåbning af Danmark gør det muligt igen at holde konfirmationer, bryllupper og barnedåb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Blonde, blonde, blonde. Sådan en som den her har været meget populær.

Annie Dyrberg bladrer gennem rækken med hvide konfirmationskjoler og hiver en ud. 

At kjolerne er fremme i juli i hendes butik i Holbæk strider imod det normale. Men der er heller ikke meget, der er normalt i denne coronatid, så når Annie Dyrberg har fundet de hvide kjoler frem, skyldes det, at det med den gradvise genåbning af Danmark nu igen er muligt at gennemføre store fester som konfirmation.

Der er bare et problem: Mange af konfirmanderne er vokset ud af deres konfirmationstøj, mens de har ventet på deres fest. 

Det har Annie Dyrberg løst. 

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg synes, det er dybt ulykkeligt, at en konfirmand har købt en dyr kjole og så ikke kan passe den, siger Annie Dyrberg.
- Jeg synes, det er dybt ulykkeligt, at en konfirmand har købt en dyr kjole og så ikke kan passe den, siger Annie Dyrberg. Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Kunder, der tidligere på året har købt en kjole i hendes butik, de nu er vokset ud af, kan komme og få den byttet til en ny. 

- Jeg synes, det er dybt ulykkeligt, at en konfirmand har købt en dyr kjole og så ikke kan passe den. Vi bliver nødt til at hjælpe dem, så det gør vi, siger hun.

quote Vi har i hvert fald ikke mere plads i august

Stefan Bodholt, kordegn, Sct. Bendts Kirke, Ringsted

Kirkerne er booket op

Når konfirmanden så har udstyret på plads, opstår der et nyt problem. 

Hos kirkerne ved man stadig ikke, under hvilke forhold der kan afvikles konfirmationer.

I Sct. Bendts Krike i Ringsted skal der konfirmeres 140 unge mennesker, og hvis reglerne ikke bliver lempet, kan kirken kun rumme ti gæster til hver konfirmand. Kirken oplever logistiske problemer med både konfirmationer, dåb og vielser og må lukke de hellige døre til mange par, der gerne vil vies. Kirken skal også afvikle 19 barnedåb på tre uger. 

- Vi har i hvert fald ikke mere plads i august. I september letter det lidt igen, og så ser det bedre ud i oktober og november, siger kordegn Stefan Bodholt. 

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi har i hvert fald ikke mere plads i august, siger kordegn i Sct. Bendts Kirke i Ringsted, Stefan Bodholt. 
- Vi har i hvert fald ikke mere plads i august, siger kordegn i Sct. Bendts Kirke i Ringsted, Stefan Bodholt.  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

Hos Hotel Hørby Færgekro i Holbæk kan de stadig følge med, men deres kalender er også ved at være fyldt op igen ovenpå det forsømte forår.

- Som det er nu, så har der været plads til alle. Både bryllupper, sølvbryllup, guldbryllup, konfirmationer kommer der, og der er selvfølgelig fødselsdage hele året rundt. Vi har ikke sagt nej til nogen endnu, siger direktør Trine Kargaard Jørgensen.

- Jeg klarer den

Annie Dyrberg ved ikke, hvor mange konfirmationskjoler fra 2020-kollektionen hun kommer til at brænde inde med, og hvilke økonomiske konsekvensker det får. 

Men hun har besluttet sig for, at hun skal klare den - til trods for det kaos, som corona har ført med sig.

- Ja, det kan jeg, fordi jeg tænker anderledes. Jeg tænker dagen lang på, hvordan kommer jeg igennem det her. Jeg skal nok klare det, siger hun.