Opsang fra supermarked - stop med at handle i flok

En brugsuddeler har haft sit hyr med at få kunderne til at forstå, at indkøb ikke bør ske i flok - bliver personalet syge, må butikken lukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med røde blink og megafon-emojis har SuperBrugsen i Vig sendt sine kunder en opsang på Facebook.

- Nu er det altså på tide, vi tager lidt ansvar, og viser omtanke, skriver uddeleren, som på det kraftigste beder folk om ikke at slæbe hele familien med i byens brugs.

René B. Rasmussen, som er forfatteren bag, fortæller til TV2 ØST, at hans medarbejdere ikke synes, det er rart, når kunderne står alt for tæt, fordi mange vælger at handle ind i flok

quote Nu mangler vi bare, at folk ikke tager deres snotnæsede børn med ind i butikken

René B. Rasmussen, uddeler, Super Brugsen i Vig

- Vi har taget alle nødvendige foranstaltninger, siden Mette Frederiksen sidst var på skærmen. Der er tape på gulvet – og det kan folk godt finde ud af – og sidste fredag havde vi fået sat plexiglas på alle diske, siger han og fortsætter:

- Det blev taget pænt imod – men nu mangler vi bare, at folk ikke tager deres snotnæsede børn med ind i butikken. Maksimalt ét barn, men prøv nu at komme uden børn. Hvad er meningen, spørger uddeleren med en henvisning til at jo flere folk, der samles, jo større er smitterisikoen.

Uddeleren har fuld forståelse for, at der er enlige mødre, for hvem det er svært at handle ind på egen hånd.

quote Hvis mine medarbejdere bliver syge, så kan vi ikke åbne butikken

René B. Rasmussen, uddeler, Super Brugsen i Vig

- Men lad dog være med at komme hele familien med to eller tre børn. Det ser vi desværre ske.

Foruden opslaget på Facebook, der er blevet taget pænt imod af brugsens følgere, så er René B. Rasmussen heller ikke sen til at sige det direkte til kunderne i butikken, hvis de ikke udviser hensyn.

- Vi oplever, folk tager os alvorligt, hvis vi siger det venligt, men bestemt.

Må lukke hvis ansatte bliver syge

Og der er god grund til at tage sine forholdsregler, lyder det fra uddeleren, for hvem de ansattes sikkerhed har førsteprioritet.

- Vi har travlt. Populært sagt oplever vi, at påsken er kommet tre uger før, end den plejer.

- Så hvis mine medarbejdere bliver syge, så kan vi ikke åbne butikken. Det er noget, folk forstår, tilføjer han.

Flere kunder i butikken hænger sammen med, at mange har forladt København og andre større byer for at søge ud i sommerhusene, som der findes mange af i Odsherred, nu hvor mange arbejdspladser er lukket ned.

- Vi havde en stigning i omsætningen på 23 procent i sidste uge.

VIDEO: Her giver professor Jan Pravsgaard fra Københavns Universitet gode råd til, hvordan man køber ind i supermarkedet uden at få coronavirus med hjem:

 

Folk lavere mere mad selv

Selvom der stadig er nogen, som skal mindes om, at indkøb ikke bør ske i flok, så noterer René B. Rasmussen sig, at kunderne generelt har lyttet til de gode råd fra myndighederne.

Eksempelvis viser seneste uges regnskab, at kunderne handler mere ind, men fordelt på færre ture i brugsen.

- Vi mærker også, at folk i større grad laver deres egen mad. I starten troede vi, det var hamstring, men det kalder vi det ikke mere. Folk laver mad hjemme i stedet for at gå på restaurant, og det betyder, vi sælger langt flere varer som ris, mel, konserves og så videre.

Heldigvis oplever René B. Rasmussen, at forsyningskæderne fungerer, og de fleste hylder er derfor også fyldte:

- Det er muligt at købe både mel og dåsetomater, men måske ikke lige af det mærke, du plejer. Men så køb en variant, du ikke plejer at købe, lyder opfordringen fra uddeleren i Vig.

I skrivende stund er Facebook-opsangen delt næsten 400 gange.