Nyt testcenter på vej til Maribo: - Vi skal have den sydlige del af regionen med

I kampen mod at bryde corona-smittekæden i Region Sjælland er der behov for et testcenter i den sydlige del, siger sundheds- og ældreministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver oprettet et nyt testcenter i Maribo, hvor borgere på Lolland-Falster kan blive testet for coronavirus.

Det siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til TV2 ØST.

Centeret er en del af teststrategiens samfundsspor, hvor hvide telte i forskellige byer i Danmark bliver brugt til at teste blandt andet borgere uden symptomer, der har været i kontakt med smittede.

Oprettelsen af testcenteret i Maribo sker som led i regeringens nationale teststrategi.

- Vi kan se, at Region Sjælland er en geografisk stor region, og der er behov for at få den sydlige del med. Her har regionen peget på Maribo, og det har vi været lydhøre overfor, siger Magnus Heunicke.

Projekt med udkørende bil testes

Centeret ventes at stå klar om tre uger. Indtil da vil en bil udstyret med testmateriale køre rundt til forskellige byer på Lolland og Falster.

Bilen er et pilotprojekt fra Statens Serum Institut og skal sikre, at borgere, der bor langt fra de fysiske testcentre, også bliver testet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Region Sjælland bliver forsøgskanin på et pilotprojekt med en udkørende test-bil.
Region Sjælland bliver forsøgskanin på et pilotprojekt med en udkørende test-bil. Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Region Sjælland er forsøgskanin på bilen, der blev præsenteret onsdag i Næstved og var anledningen til ministerens besøg. Fredag vil bilen komme i aktion for første gang på Falckstationen i Maribo.

Afviser ikke landsdækkende løsning

Bliver pilotprojektet en succes, afviser Magnus Heunicke ikke, at det bliver en landsdækkende løsning.

- Vi vil høste de erfaringer og så tilbyde bil-løsningen til de andre regioner, hvis der er en efterspørgsel efter den, og alt efter, hvordan pilotprojektet går i Region Sjælland, siger han.

Regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen (S) er glad for, at den sydlige del af regionen får et testcenter, og at regionen får den udkørende bil som mulighed.

- Vi har en infrastruktur og geografi i Region Sjælland, der giver os anledning til at tænke i alternative løsninger for at få testet så bredt et udsnit af vores borgere som muligt.

- Med den her forsøgsbil forsøger vi at lave en smart løsning for de borgere, der har langt til vores fysiske testtelte i Roskilde og Næstved, og samtidig teste et bredt udsnit af regionens borgere for at sikre, at vi har fokus på smittespredning i landdistrikterne og yderområderne, siger han.