Nyt forsamlingsforbud gælder fra mandag - hårdt prøvet fitnesscenter frygter for fremtiden

BeShaped i Vordingborg tilbyder kun holdtræning og skal nu tænke kreativt for at tilfredsstille medlemmerne og opfylde coronakrav.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det får mærkbare konsekvenser for fitnesscentret BeShaped i Vordingborg, når det nye forsamlingsforbud træder i kraft mandag.

Her sænkes antallet af personer, der må samles, fra 50 til 10, og det er et hårdt slag i ansigtet for fitnesscentret, der udelukkende tilbyder holdtræning. 

Fremover må der maksimalt være 10 personer inklusiv instruktøren samlet til træning. 

quote Vi håber, vi kan få lov til at fortsætte, og at det her er det værste

Peter Gamsbøl, medejer, BeShaped

- Vi begynder at overveje vores situation. Det gjorde vi allerede i fredags, hvor vi var længst nede i kulkælderen, og det skyldes, at det, der skete i foråret, stadig sidder i os, siger medejer Peter Gamsbøl og henviser til den store nedlukning af det danske samfund i foråret.

Her var landets fitnesskæder tvunget til at lukke helt og åbnede først igen den 8. juni som en del af fase 3 i den såkaldte genåbningsplan.

Brancheorganisationen Dansk Fitness & Helse Organisation (DFHO) mener, at forsamlingsforbuddet især vil ramme den del af fitnessbranchen, som BeShaped tilhører, der baserer deres forretningskoncept på holdtræning. 

- For det kan være svært for dem at tilbyde udøverne det, de er vant til, og der vil også være flere omkostninger forbundet med det, fordi man bliver nødt til at lave flere holdtræninger, end man tidligere har gjort, siger branchedirektør Morten Brustad, der udtrykker en generel bekymring for danskernes folkesundhed. 

- Vi er bekymret for, at det her vil få en betydning for idrætsdeltagelsen og dermed skade folkesundheden, siger han. 

Har vanskeligt ved at forstå stramning

Udover forsamlingsforbuddet bliver BeShaped og landets øvrige fitnesscentre også ramt af det udvidede krav om at bære mundbind. Den 29. oktober strammes kravet yderligere, og det betyder, at det skal bæres steder, hvor offentligheden har adgang for at mindske smitten med coronavirus.

Konkret for fitnesscentrerne betyder det, at brugerne skal have mundbind på, når man kommer og går ind i omklædningsrummet, opholder sig stående i eksempelvis et loungeområde, og når man forlader centret igen. Derimod skal man ikke have mundbind på, når man forlader omklædningsrummet for at træne og heller ikke mellem maskinerne eller under holdtræningerne. Kravet gælder foreløbig frem til den 2. januar næste år.

quote - Vi er bekymret for, at det her vil få en betydning for idrætsdeltagelsen og dermed skade folkesundheden

 Morten Brustad, direktør, Dansk Fitness & Helse Organisation

 Og stramningen af forsamlingsforbuddet møder forundring i DFHO.  

- Vi har stor respekt og forståelse for, at alle skal bidrage, og at der er nogle restriktioner, som skal gælde, og det har vi været vant til siden genåbningen 8. juni. Den her stramning har vi dog vanskeligt ved at forstå, fordi myndighedernes egne tal, som vi kan se det, ikke peger på, at der er særlig stor smitterisiko i fritidssektoren, idrætslivet eller i fitnessbranchen, siger Morten Brustad.

- Vi håber, at det, der bliver trykket ned over os, sker, fordi der er nogen, som helt fornuftigt har kigget på det og vurderet, at det er det her, der skal til, og at det ikke er panikhandlinger, supplerer Peter Gamsbøl fra BeShaped i Vordingborg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter Gamsbøl fra fitnesscentret BeShaped i Vordingborg ser ind i en tid med forandringer. 
Peter Gamsbøl fra fitnesscentret BeShaped i Vordingborg ser ind i en tid med forandringer.  Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Her har man brugt weekenden på at lægge planer for, hvordan man håndterer det kommende forsamlingsforbud, der indtil videre gælder frem til den 22. november. Flere af de ugentlige hold må reduceres, og måske må der indføres en demokratisk model for, hvordan det gøres i praksis.  

- Vi håber, vi kan få lov til at fortsætte, og at det her er det værste, siger Peter Gamsbøl.