¨

Nu rammer forsamlingsforbuddet også private arrangementer

Konfirmationsfester og andre private arrangementer bliver fra lørdag klokken 12 også en del af forsamlingsforbuddet. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Skal du holde stor fest lørdag, skal du være opmærksom på, at forsamlingsforbuddet på 50 fra klokken 12 også gælder private arrangementer.

Det kan være en god idé at løbe gæstelisten igennem en ekstra gang, hvis du står og skal holde stor fest i morgen lørdag.

Det er beklageligt for dem, der holder fester, men folk er nødt til at skære ned på gæstelisten.

Magnus Heunicke (S), sundheds- og ældreminister

På et pressemøde fredag klokken 17 meddelte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at forsamlingsforbuddet på 50 personer også kommer til at gælde private arrangementer.

Den nye regel træder i kraft lørdag klokken 12, og der var ingen nåde fra ministeren til dem, der nu med kort varsel skal rydde ud i gæstetallet. 

- Vi skruer ned for festerne for at holde andre dele af samfundet åbent. Det er beklageligt for dem, der holder fester, men folk er nødt til at skære ned på gæstelisten, lød det fra Magnus Heunicke på pressemødet.

Private hjem opfordres til at følge kravene

Grænsen på 50 personer omfatter alle, der er fysisk til stede ved arrangementet, herunder eksempelvis serverings- og køkkenpersonale.

Det er i de store forsamlinger, at corona spredes hurtigt, lød det blandt andet på fredagens pressemøde. Foto: Steinar Gestsson Ritzau/Scanpix

Reglen om maksimum 50 personer i selskabslokaler gælder dog ikke i private hjem, sagde rigspolitichef Thorkild Fogde på pressemødet.

– Men det er politiets kraftige opfordring, at man holder sig under grænsen på de 50 personer også i private hjem.

Forsamlingsstørrelsen kan blive endnu mindre

Det er fortsat muligt at holde kultur- og sportsarrangementer med op til 500 personer. Kravet er dog, at deltagerne sidder på faste pladser og har retning mod eksempelvis en scene, et lærred eller en bane.

De nationale coronarestriktioner skulle være udløbet 4. oktober, men de bliver forlænget i to uger frem til 18. oktober.

Ifølge Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er et muligt værktøj at sænke forsamlingsforbuddet endnu mere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App