Nu kan du snart gå i biografen igen – der er bare én udfordring

Som en del af fremrykningen af fase 2’s genåbning bliver det nu muligt at gå i biografen. Der er bare ét problem. Der mangler film.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du én af dem, der har savnet at købe en stor popcorn, en cola og gå ind i mørkets dyb i en stor biografsal og plante din rumpette i de røde velourstole?

Ja, så har du snart muligheden igen.

Fra på onsdag vil landets biografer nemlig igen afspille film, sælge popcorn og have billetkontrollører klar til at tage imod dig.

quote De store filmproducenter vil jo ikke sende deres film ud i biograferne under de her forhold

Ulla Olesen, formand for bestyrelsen i Bio Stege

- Faktum er jo, at vi godt må åbne nu, men jeg har ikke umiddelbart nogen film. Jeg ringede til et par enkelte udlejere bare for at spørge, hvad jeg skal gøre og ikke gøre, og om jeg kan vise nogle af de film, der har været vist, siger Sisse Labuz, der forpagter Haslev Bio.

Der mangler spillefilm

Meldingen om, at biografer igen må åbne kom sent onsdag aften, da Folketingets partier blev enige om en hurtigere genåbning end planlagt af netop biografer, museer, teatre, zoologiske haver og forlystelsesparker.

- Jeg gik faktisk i seng på grund af alle de forhandlinger, der var. Folk tog fat i mig på gaden, da jeg gik aftentur og sagde: ”Hey, i morgen kan du sikkert åbne”, men det troede jeg ikke på, fordi det var så urealistisk. Så gik jeg i seng, og da jeg vågnede havde jeg 500 opkald og alle skrev ”tillykke”, siger Sisse Labuz fra Haslev Bio.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Forberedelserne er i fuld gang i Haslev Bio.
Forberedelserne er i fuld gang i Haslev Bio. Foto: Frederikke Hobye - TV2 ØST

Folk spurgte hende også, hvad den første spillefilm ville blive. Der er bare lige ét problem, og det er, at der faktisk ikke er nogen film. Det problem står de også med i Bio Stege på Møn.

- Vi er jo udfordret af, at der faktisk ikke er nogen nye film at få. De store filmproducenter vil jo ikke sende deres film ud i biograferne under de her forhold. Det bliver lidt en udfordring at lægge et program. Vi må simpelthen til at se på, hvad der var af film, da landet lukkede ned. Der var nogle film, som vi dårligt nok nåede at vise, så dem kan vi måske tage fat i igen, siger Ulla Olesen, der er formand for bestyrelsen i Bio Stege.

Sådan skal biografer og teatre mindske smitte

Dejligt og mærkeligt på samme tid

Selvom de fleste biografer landet over vil holde åbent fra på onsdag i næste uge, så åbner Bio Stege først den 8. Juni.

- Vi er en foreningsdrevet biograf. Vi har lavet en vagtplan med alle vores frivillige. Den gælder fra den 8. juni, for det var derfra, vi havde fået at vide, at vi måtte starte op. Så vi kan simpelthen ikke nå at blive klar før da, siger Ulla Olesen.

quote Jeg savner virkelig at se byens børn og folk, der plejer at komme her fast og se premierefilm

Sisse Labuz, forpagter Haslev Bio

Haslev Bio slår dørene op onsdag, selvom forpagteren allerede gerne ville have åbnet torsdag.

- Det var ikke lige det, jeg havde håbet på. Slet ikke, når de lover regn i weekenden. Jeg savner virkelig at se byens børn og folk, der plejer at komme her fast og se premierefilm. Det er bare ikke virkelighed, selvom man drømte om det, siger Sisse Labuz.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Sisse Labuz.
Sisse Labuz. Foto: Frederikke Hobye - TV2 ØST

Muligvis begrænsning på antal biografgæster

Det begynder så småt at ligne normal hverdag for de fleste nu, hvor folkeskolerne, efterskoler, biblioteker, universiteter, caféer, restauranter, værtshuse og meget mere igen er åbne. Men samtidig er der intet, der er som det plejer. Heller ikke i biografen.

quote Det er dejligt og mærkeligt på samme tid

Sisse Labuz', forpagter Haslev Bio

- Det er dejligt og mærkeligt på samme tid. Man har jo savnet det helt vildt, men samtidig er der også gået så lang tid, at man har vænnet sig til bare at være hjemme. Men det er sindssygt rart at kunne komme tilbage, siger Sisse Labuz fra Haslev Bio.

- Der er sikkert nogle begrænsninger på, hvor mange der må sidde i biograferne, siger Ulla Holmberg fra Bio Stege.

- Det bliver lidt underligt, men sådan er det. 

Forberedelserne er i fuld gang i Haslev Bio.
Forberedelserne er i fuld gang i Haslev Bio. Foto: Frederikke Hobye - TV2 ØST