Torben og Carsten er klar til genåbning af stamværtshus: - Jeg savner at høre dagens sladder

Mandag slår byernes vandhuller igen dørene op efter måneders tørke. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg skal bare have et sæt som det første. For mit vedkommende er det en Tuborg og en Fisherman’s Friend. Det skal nok blive godt. 

Torben Erik Olsen har første bestilling klar og planlagt, når hans stamværtshus Piraten i Haslev mandag genåbner efter den månedlange corona-nedlukning. 

- Vi har mødtes her udenfor Piraten og drukket en øl sammen, når vejret ellers var til det. Men jeg savner at komme ind og sidde på en barstol, rafle lidt og høre dagens sladder, siger han. 

Han er en af mange stamgæster, der længe har glædet sig til at komme tilbage til byens vandhuller og få slukket tørsten i venligt selskab. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser Piraten i Haslev ud under corona-nedlukningen.
Sådan ser Piraten i Haslev ud under corona-nedlukningen.

Genåbner i dagtimerne

Værtshusene genåbner i dagtimerne, og skal fremover overholde en række regler til hygiejne og afstand for at mindske smittespredning. Der skal blandt andet være mindst to kvadratmeter til hver gæst, og så må værtshusene heller ikke holde åbent om natten. 

Men selvom det bliver anderledes end normalt, så glæder Caspier Pilmann, der ejer Piraten i Haslev, sig til at genåbne. 

- Det er ligesom, at vi er en stor familie og venner hernede. Det er noget som både stamkunderne, men også vi, savner rigtig meget. Mange har kigget ind til os under lukningen – og selvom det bare har været et hej og farvel igen, så har det været rigtig hyggeligt, siger han til TV2 ØST. 

Under lukningen er værtshuset blevet bygget om, og der er dagligt blevet malet, banket og bygget i festlokalet.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Ejeren af Piraten i Haslev, Caspier Pilmann, glæder sig til igen at tage imod gæster.
Ejeren af Piraten i Haslev, Caspier Pilmann, glæder sig til igen at tage imod gæster.

- Vi har prøvet at skabe et helt nyt piraten, 80 procent af det gamle Piraten er blevet revet ned og der er kommet nyt i stedet, siger han. 

Han er ikke bekymret for, at de kan overholde reglerne, når de får lov til at genåbne. 

- Nej, det tror jeg godt, at vi kan overholde. Det er meget noget med at holde god afstand i baren, og så ellers at tilbyde håndsprit og selv spritte os ansatte af mange gange i timen. Og noget med at dele grupper op, hvis der sidder for mange ved hvert bord, siger Caspier Pilmann.