¨

Museum har haft markant færre besøgende og beder til en vaccine før næste sæson

Museumschef på Trelleborg Anne-Christine Frank Larsen kan se tilbage på et år med faldne besøgstal. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Museet Trelleborg i Slagelse har haft 34 procent færre besøgende i årets ti første måneder.

En god efterårsferie kan ikke ændre på et år, der indtil videre har stået i lidelsens tegn.

Det må museet Trelleborg sande, som kan se et besøgsfald på 34 procent i øjnene efter årets ti første måneder.

Ifølge avisen Sjællandske har blot 46.000 købt billet til vikinge- og borgmuseet i Slagelse, ig normalt
burde det tal ligge på 70.000, siger museumschef Anne-Christine Frank Larsen.

I stedet for påsken slog museet først dørene op i slutningen af maj og har undervejs i sæsonen blandt andet måttet aflyse Trelleborg Vikingefestival, hvor der kommer 10.000 gæster.

De senere åbningstider, de aflyste arrangementer, og det dalende besøgstal skyldes - selvfølgelig - coronavirussen, som har lammet det danske kulturliv. 

Trelleborg har modtaget økonomisk støtte fra Slagelse Kommunes coronapulje og Kulturministeriets støtteordninger, men modsat mistet penge på aflyste arrangementer og undervisningsoplæg. 

Chef: - Det vil få konsekvenser

Overfor TV2 ØST siger Anne-Christine Frank Larsen, at det ikke kan undgås, at det faldne besøgstal vil få en økonomisk konsekvens.

- Når vi har færre besøgende, betyder det også færre indtægter, og det er klart, at det så har en økonomisk konsekvens. Vi håber, at vi med den støtte, vi har fået, kan køre videre for fuld skrue næste år, men det kræver også, at der er fundet en vaccine mod covid-19.

- Vi kunne have plads til 12.000 besøgende, hvis der skulle være fire kvadratmeter pr besøgende, men det er jo ikke tilfældet, for der er også forsamlingsforbuddet. Vi sætter sikkerheden højt og retter os efter myndighedernes anbefalinger.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App