Minister vil se på nye muligheder for pendlere efter coronakrisen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil undersøge, om der er behov for bedre tilbud til pendlere efter coronaen ramte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange er blevet bange for at køre med offentlig trafik – og nu hvor hjemmearbejdspladser er blevet mere udbredte, kan der også være brug for andre tilbud til pendlerne.

Sådan siger transportminister Benny Engelbrecht (S) til dagbladet Børsen.

Borgerne i Region Sjælland er dem i landet, der pendler allerlængst for at komme på arbejde. I gennemsnit pendler vi mere end 30 kilometer på arbejde – mænd i gennemsnit 42 kilometer, viser en to år gammel undersøgelse af pendleriet.

Behov for helt nye tilbud

Men der kan være behov for helt nye tilbud til de mange pendlere, mener ministeren, der nøje holder øje med situationen efter sommerferien.

- Der er en række ting, som vi er nødt til at gøre. Og det ene er at kigge lidt på, hvordan virksomhederne rent faktisk kommer til at indrette deres medarbejderes arbejdstid, siger han til avisen og kalder det ganske givet, at mange virksomheder vil tilbyde deres medarbejdere bedre muligheder for at arbejde hjemme efter ferien.

Den konkrete anledning til udmeldingen er et milliardstort hul i de selskaber, der står for den offentlige trafik ovenpå coronakrisen.

- De fleste af vores pendlerprodukter er indrettet efter, at man rejser fem dage om ugen, og på den måde opnår rabat.

- Men hvis man nu har tre dage, man skal pendle på arbejde, og to hjemmearbejdsdage, så bliver rejsemønstrene jo anderledes, og det skal vores tilbud afspejle, siger ministeren til avisen.