Medier: Landets efterskoler kan åbne i næste fase

Som en del af anden fase af genåbningen af Danmark får efterskolerne lov til at genåbne snart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er glæde blandt landets efterskoleelever netop nu.

Efterskolerne får nemlig lov til at byde eleverne velkommen tilbage meget snart efter mange ugers tvungen lukning som følge af coronakrisen.

Det erfarer flere medier, blandt andre TV 2, Ritzau og Politiken.

Det er kke sikkert, at genåbningen kan ske allerede fra mandag. I forhandlingerne har der været tale om, at efterskolerne først skal genåbne fra 18. maj, skriver Ritzau, men det er endnu ikke bekræftet.

Efterskolernes genåbning har været et ønske fra blandt andre Radikale Venstre og SF.

Forhandler om genåbning

Torsdag eftermiddag forhandler regeringen med de resterende partier om en plan for genåbningens fase to. TV 2 melder, at planen er faldet på plads, men det er endnu uvist, hvornår den endelige plan bliver præsenteret.

Ifølge TV 2 vil blandt andet alle landets butikker, restauranter og caféer, folkeskolens største klasser samt efterskolerne være en del af anden fase af genåbningen - men det er uvist, hvilke restriktioner der vil være.

En rapport fra Statens Serum Institut har vist, at man kan åbne flere dele af Danmark, uden at det vil betyde en øget coronasmitte i Danmark.

Der er regnet på et grundscenarie, som inkluderer blandt andet storcentre og biblioteker. Derudover er der også regnet på yderligere tiltag, som kan åbne, uden at det forventes at føre til en stigning i antallet af indlæggelser.

Beregningerne viser, at efterskoler kan åbne som normalt frem til sommerferien, uden at eleverne holder afstand til hinanden. Seruminstituttet har dog kun regnet på skoledelen og dermed ikke på, at eleverne bor sammen.

Regeringen meldte onsdag ud, at den ønsker at genåbne hele detailhandlen, restauranter, caféer, storcentre, Superligaen i fodbold og skole for de ældste elever.

Opdateres...

Artiklen er opdateret:
Clock07. maj 2020, kl. 15:36
I første udgave af denne artikel fremgik det, at efterskolerne ville kunne åbne fra på mandag. Men det er ikke bekræftet, hvornår efterskolerne præcis kan åbne igen.