Regeringen forbyder forsamlinger med over 500 hele sommeren

Regeringen fastsætter grænsen for store forsamlinger frem til og med august. Loftet bliver på 500 personer, oplyser Sundhedsministeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Clock21. apr 2020, kl. 08:44
Tidligere oplyste TV 2, at forsamlingsforbuddet blev hævet til 500 allerede 10. maj. Det er ikke nødvendigvis tilfældet. Artiklen er opdateret tirsdag formiddag med en præcisering af det udstedte forsamlingsforbud.

Henover sommeren og frem til og med august må en forsamling af personer maksimalt være på 500.

Det har regeringen besluttet, oplyser Sundhedsministeriet. 

Beslutningen får ikke nogen betydning her og nu, da forbuddet mod at forsamle sig flere end 10 personer gælder frem til 10. maj, hvilket kan blive forlænget yderligere. Det kan også blive hævet, men ikke nødvendigvis til 500 personer.

Det kommende, nye forbud punkterer dermed håbet hos arrangører af arrangementer med over 500 personer, der har været i tvivl, om det kan holdes.  

På samme tid kan personer, der planlægger forsamlinger for et mindre tal end 500, eksempelvis 25, 50 og 100, heller ikke ånde lettet op endnu. For den del er ikke afklaret endnu. 

Sundhedsmyndighedernes vurdering er, at det fortsat er usikkert, hvordan coronaepidemien vil udvikle sig sig i Danmark de kommende måneder.

Regeringen følger udviklingen nøje og vil justere grænsen for, hvor mange mennesker man må forsamle sig løbende. 

Fra 1.000 til 10 til 500

Siden coronakrisen brød ud i Danmark, har regeringen flere gange justeret forsamlingsantallet. 

I begyndelsen af marts opfordrede regeringen først til at udskyde eller aflyse arrangementer for mere end 1.000 personer og ændrede det få dage efter til 100.

Siden 17. marts har det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer være gældende.