Maj-Britts køreskole har været lukket i to måneder – hvalpen Molly holder hendes humør oppe

I en tid med socialt savn og økonomiske kvaler giver en hundehvalp glæde - og sved på panden - for kørelærer Maj-Britt Nikolajsen.

Tema: Coronavirus
uniE095 Mere om tema
de-hjemsendte-web

I en sneklædt indkørsel i landsbyen Løve nær Slagelse holder en rød Ford Mondeo parkeret i garagen.

Bilen tilhører kørelærer Maj-Britt Nikolajsen, som har sin egen køreskole.

Som en konsekvens af regeringens beslutning om at lukke Danmark ned har hendes og landets øvrige køreskoler været tvangslukket for anden gang siden den 21. december, og nedlukningen kan mærkes hos hende.

- Jeg savner at se mine elever, snakke med dem og få inputs fra andre mennesker og ikke det meste af tiden være alene og gå rundt i min egen boble, siger hun.

Det sociale savn er dog ikke det eneste negative, nedlukningen fører med sig. Fordi Maj-Britt Nikolajsen ikke har elever, har hun heller ingen omsætning. Manglende omsætning får hun dækket af de statslige hjælpepakker, men fordi hun er en mindre virksomhed uden store, faste udgifter, er hun ikke berettiget til at søge om flere hjælpepakker.

- Det koster selvfølgelig en lille smule hver måned, siger hun.

Er blevet hundeejer

Den aktuelle nedlukning er foreløbig sat til at slutte den 28. februar. For nylig lempede regeringen dog en smule og gav grønt lys til at sende eleverne i de mindste folkeskoleklasser tilbage i skole. I disse dage går så diskussionen, om der skal åbnes yderligere op: eksempelvis for folkeskolens ældste elever eller efterskoleelever, eller om der sågar skal laves model med spredte regionale åbninger i de kommuner, hvor smittetrykket er lavt.

Maj-Britt Nikolajsen er i en afventende position og kører i ny og næ en tur i sin bil for at holde den varm. Hun gør også løbende sine teorilokaler rene og spritter dem af, så de med det samme kan tages i brug.

Størstedelen af tiden tilbringer hun dog i sit hjem, og her er der blevet tændt et lys i coronamørket. Maj-Britt Nikolajsen er nemlig blevet hundeejer og har nu en lille hvalp løbende rundt i sit hjem, som på den måde er med til at skabe en hel del liv i hendes hverdag.

Hvalpen Molly spreder glæde og en hel del energi ind i kørelærer Maj-Britt Nikolajsens liv.
Hvalpen Molly spreder glæde og en hel del energi ind i kørelærer Maj-Britt Nikolajsens liv.
Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

En af hendes gode veninder har samtidig købt søsterhvalpen, og alle fire mødes derfor jævnligt ude og inde.

- Hun (hvalpen, red.) giver mig en masse glæde og kommer med meget energi - nok lidt for meget energi nogle gange, så jeg selv bliver træt. Det kræver ret meget (at være hundeejer, red.) og endnu mere, når man er alene, og der derfor kun er en til at tage sig af alt – også om natten, siger Maj-Britt Nikolajsen og smiler. 

I serien 'De Hjemsendte' har TV2 ØST også besøgt Thomas Carlsen, der er frisør i Høng og Casper Pihlmann, der har to barer i Haslev og Skælskør. Du kan få deres historier her på hjemmesiden i løbet af de kommende dage.