Må undvære Dølle: - Det kunne ellers ikke være mere perfekt vejr

Bededagsferien plejer for tusindvis af mennesker at betyde Døllefjelde Musse Marked. Men det store arrangement er aflyst på grund af coronakrisen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er første gang i mine fem år som formand, at vejrudsigten har været så perfekt i bededagsferien. Det kunne ikke være mere perfekt Dølle-vejr.

Det er en ærgelig Leif Chortzen, formand for Døllefjelde Musse Marked, der sidder og kigger ud af vinduet i disse dage.

Normalt er torsdag-søndag i bededagsferien i særklasse de travleste dage for ham, hans bestyrelse og en lille hær af frivillige, der holder gang i en af årets allerstørste begivenheder på Sjælland og Lolland-Falster. Men coronakrisen har sat en stopper for det i år.

quote Det er første gang i mine fem år som formand, at vejrudsigten har været så perfekt i bededagsferien

Leif Chortzen, formand for Døllefjelde Musse Marked

Og så er det selvfølgelig lidt ekstra salt i såret, at betingelserne for at afvikle det kæmpestore marked - på de bedste år kommer der op til 120.000 gæster - aldrig kunne blive bedre.

- Sidste år for eksempel - der var vi helt op til koncertstart nervøse for, om Birthe Kjær kunne gå på i Westernteltet, fordi det blæste så meget, fortæller Leif Chortzen.

Og sådan har vejret altid været en joker med regn, blæst og slud på de værste dage.

- Men det er selvfølgelig dejligt, at solen skinner. Jeg håber, folk nyder det, trods alt, siger markedsformanden.

Artiklen fortsætter under billedet

Nøglepersonerne samledes torsdag aften for at markere det, der normalt er åbningsaften på Døllefjelde Musse Markedet. Men det blev en noget anderledes oplevelse.
Nøglepersonerne samledes torsdag aften for at markere det, der normalt er åbningsaften på Døllefjelde Musse Markedet. Men det blev en noget anderledes oplevelse. Foto: Privatfoto

Torsdag aften samledes bestyrelsen og den tidligere mangeårige formand Ole Ottosen til en lille markering af den aflyste begivenhed. Og for at tale om det videre forløb, for i første omgang er markedet kun udsat til 4.-6. september.

Om det bliver afholdt til den tid er stadig usikkert. I første omgang har det været nødvendigt at få styr på økonomien på det nu aflyste arrangement. At få kontrakter med leverandører og artister klaret og at få fundet ud af, hvor markedet skal placere sig i forhold til regeringens mange hjælpepakker. Samtidig har Leif Chortzen også en rolle som repræsentant for andre markeder i forhandlinger med myndighederne.

quote Jeg kan godt sige, at mit hoved har kørt rundt i den seneste tid

Leif Chortzen, formand for Døllefjelde Musse Marked

- Jeg kan godt sige, at mit hoved har kørt rundt i den seneste tid, siger Leif Chortzen.

Der er flere ting, der skal falde på plads, for at der kommer et september-marked. Der skal ikke være for mange krav til afstand for eksempel, før Døllefjelde ikke giver mening. Hverken som begivenhed eller økonomisk.

- Nu venter vi på regeringens næste melding i begyndelsen af juni. Så tager vi stilling igen, siger markedsformanden.

Det helt store slagnummer ved ethvert Døllemarked er Damefrokosten om lørdagen. Og i år var den blevet væsentligt udvidet - fra 1.299 deltagere til 1.799. Alle billetter blev solgt 4. januar på halvandet minut.

Og der er ikke ret mange, der har bedt om at få billetterne refunderet.

- Nej - jeg tror, at langt de fleste er glade for, at de allerede nu er sikret en billet til næste gang, markedet afholdes. Uanset hvornår det bliver, siger Leif Chortzen.