Lokal attraktion bekymrede trods genåbning - som det ser ud nu kan vi ikke åbne 

Det ser ikke ud til, at Middelaldercentret i Nykøbing Falster vil kunne genåbne, når den næste fase af genåbningen starter 8. juni. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For mange restriktioner, krav til overvågning og krav til rengøring kan gøre, at Middelaldercentret i Nykøbing Falster ikke kan genåbne, når de ellers får tilladelse til at gøre det den 8. juni. 

Sådan lyder konklusionen på et bestyrelsesmøde i virksomheden mandag, hvor muligheden for en genåbning blev drøftet. 

quote Vi skal ikke gøre noget galt. Tager det en måned til, så gør det det.

Direktøren for Middelaldercentret, Peter Vemming

- Vi skal ikke gøre noget galt. Tager det en måned til, så gør det det. De fleste var nok mere optimistiske da de kom, end da de gik. Det ser ud til at være meget svært for os at kunne genåbne som reglerne ser ud lige nu, siger direktøren for Middelaldercentret Peter Vemming til TV2 ØST. 

Åbner, når de må

Indtil videre lyder bestyrelsens konklusion, at centret åbner, når der er mulighed for det. Men det er ikke sikkert, at det bliver den 8. juni, siger han. 

- Vi har nogle ret bestemte krav til, hvor mange vi må lukke ind på centret – og mange af vores events vil ikke kunne gennemføres med de nuværende regler. Der skal være to meters afstand, og det udelukker at vi gennemfører både vores riddertuneringer, og eksempelvis vores skud med blider. Også rundvisningerne må aflyses eller reduceres kraftigt, siger Peter Vemming. 

Ud over, at de mange events, som middelaldercentret er kendt for, ikke kunne afholdes, så ville det også være mere bøvlet for gæsterne at komme ind.  

- Vi må kun have 50-60 mennesker inde samtidig, så vi ville skulle lave et bookingsystem for gæsterne, sådan så vi kunne undgå, at der kom for mange samtidig, og at nogle måtte vente udenfor. Vi skal overholde to-meters kravet, og det er i vores rammer ekstremt svært. Det ville kræve, at publikum ikke kunne gå frit, men skulle følge særlige ensrettede stier eller flowbaner gennem centret, siger Peter Vemming. 

Store krav til mandskab

Også krav til overvågning og rengøring betyder, at det næppe ville være en god forretning at genåbne som planlagt. 

- Vi skal ansætte fem-seks mand til at holde øje med, at afstandskravene overholdes. Samtidig skal vi rengøringsmæssigt eksempelvis holde en helt ekstremt høj hygiejne på eksempelvis toiletterne. Sagt lidt i sjov, så kræver hygiejnekravene næsten, at wc’erne flamberes en gang i timen. Det kræver også rigtig meget mandskab – og det ville være i en tid, hvor økonomien i øvrigt ville være presset hårdt, siger han. 

Håbet er dog, at kravene vil blive justeret frem mod åbningen. 

- Vi har set, at rigtig mange bestemmelser og krav er blevet ændret efter de er meldt ud første gang. Det tænker vi også kan være vores redning her. Derfor har vi ikke taget nogle endegyldige beslutninger i dag – men vi åbner, når det giver mening for os og vi kan, siger direktøren. 

Økonomisk set forventer han, at centret vil få hjælp, hvis de ikke kan åbne.

- Vi er ikke værre stillet end alle mulige andre. Alle som os er presset lige nu. Hjælpepakkerne til os er stadig i høring og vi har derfor ikke kunnet søge dem endnu, men vi forventer da, at vi bliver omfattet af dem, siger han.